Partizan doveo novog napadača, nekadašnjeg reprezentativca Srbije

Doskorašnji napadač Brondbija – Andrija Pavlović (28) novo je pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku, saznaje Telegraf. Crno-beli su rešeili da pojačaju konkurenciju Rikardu Gomešu, imaju rešenje više u ofanzivnom delu tima i izbor je pao na nekadašnjeg A reprezentativca Srbije, koji će potpisati ugovor na dve godine i među crno-bele stiže kao slobodan fudbaler, pošto je nedavno raskinuo ugovor sa danskim klubom.

Misiju angažovanja Pavlovića je započeo doskorašnji sporzski direktor Ivica Iliev i to onog trenutka kada se napadač spor azumno rastao sa Dancima, no, kako je u međuvremenu napustio crno-bele, posao je nastavio generalni direktor Miloš Vazura, koji je minulih dana pregovarao sa igračem.

Pavlović je imao još nekoliko opcija da karijeru nastavi u inostranstvu, ali je odlučio da se vrati u srppski fudbal, jer epizoda u Brondbiju nije bila sjajna i pokušavao je da napusti pomenuti klub već nekoliko meseci, da bi se na kraju ipak dogovorio sa Dancima.

Inače, nine prvi put da se Pavlović nalazi na „radaru“ Partizana, crno-beli su ga hteli još u vremenu kada je bio igrač Kopenhagena, a pre prelaska u Rapid iz Beča, ali je sam igrač tada odlučio da se okuša u Austriji i pogrešio, jer pošto nije dobio prostor koji je očekivao.

Karijera ga je kasnije odvela u APOEL iz Nikozije, gde je odigrao sasvim dobru polusezonu, no, povratak u Beč opet nije bio plodonosan, pa je završio u Brondbiju.

Napadač je inače ponikao u mlađim selekcijama Policajca i Rada, pozazajmljivan je u Palić i BASK, da bi potom prešao u Čukarički gde je doživeo punu afirmaciju, stigao i do A reprezentacije Srbije, što ga je „prodalo“ u pomenuti Kopenhagen, iako je bio na meti i Partizana i Crvene zvezde, u transferu vrednom 1.200.000 evra…

U Partizanu će, rekosmo već, imati zadatak da zaoštri konkurenciju i donese druga rešenja u napadu u odnosu na Rikarda Gomeša, koji posle odlaska Marka Milovanovića u Almeriju praktično nije imao alternativu!

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare