Srbijo, raduj se! Novak Đoković ide na US Open?

Najveći teniser na svetu Novak Đoković, kako ekskluzivno saznaje naš portal, igraće na predstojećem US openu!

Mesecima unazad traje saga oko učešća Novaka na Gren slemu u Njujorku, pošto Đoković kao nevakcinisan teniser nema pravo ulaska u SAD. Tamošnje vlasti su kategorične po tom pitanju, međutim, kako sada stvari stoje Noleta čeka nešto drugačije sudbina za razliku od ulaska u Australiju početkom 2022. godine, prenosi Republika.

Mnoge javne ličnosti u SAD i političari stali su na stranu Noleta, što u mnogome ide na ruku najvećem teniseru u istoriji.

Sa druge strane američki advokat Klaudija Tini, članica Republikanske stranke i predstavnica za 22. kongresni okrug Njujorka od 2021. godine, podržava Novaka Đokovića. Ona je na Tviteru napisala da radi na tome da se srpskom teniseru dopusti da učestvuje na US openu.

Američki zakoni su jasni i oni, za sada, ne dozvoljavaju ulazak u zemlju nevakcinisanim stranim državljanima. Jedan od pokušaja da se Novaku dozvoli nastup na poslednjem Grend slemu u sezoni, bila je i internet peticija.

Takođe, Nebojša Jovanović, vlasnik firme koja se bavi promocijom profesionalnog tenisa u rasejanju, uz konsultacije sa Srpsko-američkom glasačkom alijansom (SAVA), pokrenuo je inicijativu da se najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću dozvoli da učestvuje na US openu, odnosno da nesmetano može da uđe u SAD. 

Ovoj akciji se u međuvremenu pridružio i Robert F. Kenedi Džunior:

– Budite deo akcije, kažite Bajdenovoj administraciji da pusti Novaka da igra na US Openu- bila je njegova poruka na tviteru.

Kenedi je poruku podelio sa više od 437.000 pratilaca, koliko ima na tviteru. Sve ovo je jako obećacvajuće za Novaka koji je po svemu sudeći blizu učešća na poslednjem Gren slemu u sezoni.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare