PREDSEDNIK VUČIĆ JASAN Kumim ih da sačuvamo mir, ali predaje nema! Drznu li se Albanci, Srbija će pobediti, samo to imam da kažem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima danas iz zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu.

Predsednik govori o gorućim pitanjima za državu, pre svega na severu Kosmeta.

– Priština je poslala jedinice sa 21 tonom goriva na Jarinje i Brnjak da zaustave sve sa srpskim ličnim kartama! Sve kreće večeras u ponoć – rekao je predsednik dodavši da Priština želi da iskoristi trenutnu situaciju u svetu i da privuče žaljenje pričom o velikom i malom Putinu u kojoj bi Aljbin Kurti sebe predstavio kao Zelenskog.

Predsednik je naglasio da situacija nikad nije bila kompleksnija nego sad.

Srbi treba da se nateraju da odustanu od KM tablica

Naime, Vučić je pojasnio da akcija Prištine treba da počne večeras u ponoć, a Srbi treba da se nateraju da odustanu od KM tablica. „Neki bi rekli da to ne treba da stvara neki problem. Albanci su jedinstveni i pozivaju se na sporazum koji su potpisali Borko Stefanović i Edita Tahiri“, naveo je. „Jasno je da to ne sme da se odnosi na Srbe sa KiM. Albanci žele da iskoriste i dakažu, to je reciprocitet, imamo pravo sa Usatvom Kosova“, kaže Vučić.

Ne želimo sukobe i rat, dodao je predsednik.

Podseća da 2020. godine Priština svojevoljno i samovoljno ukida KS tablice. „Šta Priština hoće, hoće da kaže da ne postoje KS tablice, da kažu – mi smo suverena država, i mi zato ukidamo KS tablice i nećemo da dozovilimo KM tablice, da niko nikada ne bi pomislio da postoje ostaci neke druge države na KiM“, naveo je Vučić. Suprotno svim normama oni hoće na silu da provedu to, zato vode kampanju, kaže Vučić.


Kad je reč o ličnim kartama, predsednik je rekao da je caka u takozvanoj tački 3 koji su svojevremeno potpisali Borko Stefanović i Edita Tahiri a zatim je prešao na odluku Prištine da ukine KS tablice (Unmika) i da pređe na tzv. RKS tablice što je suprotno svemu što je potpisano i što je direktno kršenje dokumenta – tačke 6 i 7, koje je potpisao Marko Đurić.

Predsednik je rekao i da je prošlo tačno 3.390 dana otkad nije formirana Zajednica srpskih opština.

Srbi pohapšeni samo što su nosili ovu majicu

Predsednik je podsetio na najnoviji noćašnji skandal u kojem su srpski momci pohapšeni samo zato što su nosili ovu majicu na kojoj je pisalo „nema predaje“. Vučić je potom podsetio na hapšenje mladića za Vidovdan, zatim Labana iz Vojvodine kom su našli srpsku zastavu, zatim kazne od po 400 evra za Čačane koji su imali majicu s natpisom nema predaje…

Predsednik je medijima rekao da je načinjen dokument o svih 206 napada na Srbe koji su kompetno dokumentovani – od srpskih vrtića i škola, porodilišta pa sve do svetinja koje su poharane, pokraden novac i srpske svetinje.

Predsednik je potom nabrojao na desetine srpskih crkava, manastira i svetinja koje su se našle na udaru Albanaca.

Da zamolim Srbe da ne nasedaju, a Albance da se urazume

Predsednik je rekao da je razgovarao sa Srbima koji živre dole i koji više nemaju strpljenja.

– Da zamolim Srbe da ne nasedaju na provokacije, a Albance da se urazume- rekao je predsednik, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare