UDARNA VEST! Hapšenje zbog „C&A“ prevare u Srbiji: Carinik ukrao 6.500.000 evra!

Zbog zloupotrebe ovlašćenja koja je imao kao carinski agent za kompaniju „C&A MODA RS“ doo Beograd i pranja novca, uhapšen je Aleksandar J, prenosi Republika.

Po naredbi Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu njemu je privremeno zaplenjen stan u kuli B Beograda na vodi, dva stana na Novom Beogradu, garaža, a blokirani su i bankarski računi sa njim povezanih lica.

Aleksandar J. se sumnjiči da je sačinjavanjrm i overavanjem carinsko-finansijske dokumentacije sa neistinitom sadržinom robu iz Kine carinio kao robu  „C&A MODA RS“ doo Beograd, koja ima odobrenje za pojednostavljeni postupak carinjenja (tzv. kućno carinjenje), a potom sačinjavao lažne carinske deklaracije i neistinito prikazivao vrednost ocarinjene  robe.

Sumnja se da je na taj način oštetio bužet Srbije i sebi pribavio imovinsku korist od preko 750 miliona dinara. 

Tako stečeni novac je ulagao u kupovinu zaplenjenih nekretnina, iako je znao da potiče iz krivičnog dela. 

Kako saznajemo, postupak u ovom slučaju je pokrenut po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nakon što je od Uprave za sprečavanje pranja novca dobilo podatke o nesrazmeri u prijavljenim prihodima i imovini koju poseduje.

Usledila je proaktivna istraga koja je rezultirala danasnjim hapšenjem.

Uskoro opširnije…

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare