„AKO VOLI SINA STEFANA MORAĆE DA KAŽE ISTINU“ Goran Džonić promenio priču, sada pokušava da svali krivicu na INSPEKTORA IZ BEOGRADA, ali dokazi idu u jednom pravcu

Iako Goran Džonić u toku istrage monstruoznog zločina u Moravcu stalno menja iskaze, pokušavajući da ostavi trag bilo kakve sumnje da je to što on priča istina te da na sve načine uvuče druge ljude, pa i rođenu decu, dokazi protiv njega su neumoljivi i idu samo u jednom pravcu – da je on počinilac ubistva brata od tetke Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidiije (26).

U toku dopune istrage, koja je usledila pošto je sud vratio Višem javnom tužilaštvu na doradu optužnicu, radi preciznijeg utvrđivanja činjenica, 14. jula ponovo je saslušan prvoosumnjičeni za trostruko ubistvo Goran Džonić i njegov sin Stefan, koji se sumnjiči za pomaganje, dok su juče iskaze dali četvorica policajaca i četvorica svedoka koji su u dva navrata prisustvovali pretresima.

Pošto mu je propao plan da krivicu prebaci na braću Aleksandra i Kostadina Miloševića, poznatim kao braća Jojke, budući da je dokazano da sa ubistvom nemaju nikakve veze, Goran Džonić pokušava sada da prikaže da su mu dokazi navodno podmetnuti, a da ga je naterao da sve tako ispriča neki inspektor iz Beograda!?

– Menjao je iskaze više puta, pokušavajući da pronađe nešto što, u njegovoj glavi kako je on zamislio, ne može da se ispita ili da trajno ostane neka sumnja da je tačno što o govori. Ali dokazi su neumoljivi, govore sasvim suprotno. Mislim da će ovog puta posle završetka ove dopune u istrazi, optužnica da bude potvrđena i da će u najskorije vreme nakon toga doći i do zakazivanja glavnog pretresa. Sve ono što on govori o su prosto nebuloze i pokušaj da se na svaki način opravda ali to u svakom slučaju neće moći imajući dokaze koji su neumoljivi protiv njega – kaže advokat Zoran Vitković, punomoćnik brata i sestre ubijene Gordane Đokić.

I nakon jučerašnjeg saslušanja osmorice svedoka, sve je jasnije da je i najnovija odbrana Gorana Džonića i više nego „tanka“.

– Činjenice koje su juče bile ponovo utvrđivane idu u prilog potvrđivanju optužnice jer se optuženi na svaki način bori da dokaže kako je to njemu nametnuto, odnosno kako je njemu neko zlonamerno postavio te dokaze, što se tiče i oružja i novca. Sve je to, međutim, na slabim granama i neće proći jer su dokazi neumoljivi. On juče nije bio saslušavan. Ranije, u prethodnom postupku ponašao se uvek isto. On na ovaj način, ako negira i dalje, on uvlači svog sina kao pomagača, jer su novac i municija pronađeni u kući njegvog sina Stefana – deo u garaži, deo u voćnjaku. Stefan je izjavio da ne zna uopšte odakle tamo novac, a ako ne zna Stefan, zna njegov otac, ko bi drugi znao?! Ja ne verujem da će on, ako voli sina, ostati na iskazu koji je dao jer u tom slučaju njegov sin je pomagač – smatra Vitković.

Istraga traje dugo zbog Džonićevog ponašanja

On se slaže da jedna od najobimnijih istraga na ovim prostorima traje toliko dugo upravo baš zbog ponašanja prvoosumnjičenog Gorana Džonića koji stalno menja iskaze.

– Njemu ni slučajno ne može da se veruje. On je takva ličnost da ni u jednom trenutku ne želi da iznese istinu a pokušava da na sve načine nemilosrdno uvuče druga lica, pa i rođenu decu. Sklon je svemu. Kada je mogao da izvrši takvo delo, onda je sve ovo ostalo što radi limunada. Međutim, kada se sklope sve kockice, jasno se dolazi do njega – dodaje Vitković.

Podsetimo, Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (26) iz Aleksinca ubijeni su zapaljeni 27. septembra prošle godine nakon što su iz Moravca krenuli svojoj kući u Aleksincu. Njihova tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac, a spaljeni automobil „folkasvagen pasat“ nedaleko od 12 kilometara udaljene Tešice. Zbog sumnje da su počinili teško ubistvo krajem oktobra prvo je uhapšen Đokićev brat od tetke, penzionisani vatrogasac Goran Džonić, a potom i dvojica njegovih sinova Milan i Stefan, kao i braća Kostadin i Aleksandar Milošević, poznati kao braća Jojke. Iz pritvora su do sada puštena braća Milošević, koje je Džonić označio kao planere, a jednog od njih i kao izvršioca zločina, kao i Milan Džonić, prvi sin Gorana Džonića, jer ih ni grafološko veštačenje ni drugi dokazi prikupljeni u istrazi ne povezuju sa zločinom.

Svi pronađeni dokazi za sada sa zločinom povezuju samo Gorana Džonića. Njegov DNK je na novcu i vreći sa parama kao i na pištolju koji je nađen sakriven nakon što je on ispričao policiji gde se nalazi a za koji je veštačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić. Sigurnosne kamere u Tešici snimile su „pasat“ Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći, i Džonićev žuti skuter kako se vraća dva časa kasnije istim putem. Snimljen je kako sipa gorivo u kantu na dan nestanka Đokića, a istog dana je bio i u Tešici kraj mesta gde je kasnije nađen zapaljen „pasat“… Jedan mladić posvedočio je da je 26. septembra oko 15 časova dovezao Gorana Džonića iz Tešice jer je navodno kod majstora ostavio motor ali je proverom je utvrđeno da je motor bio na popravci još u avgustu pa se sumnja da ga je Džonić dovezao na mesto gde će zapaliti pasat kako bi se njime vratio kući. Metalostrugar iz Moravca je posvedočio da je Džoniću pomogao da napravi navoj za metalni deo za koji se ispostavilo da je prigušivač, a dve nedelje nakon zločina naprasno je rođaku vratio dug od 10.000 evra. I plac na kojem se nalazi Stefanova kuća, a na kojem je pronađen zakopan novac, nalazi se u vlasništvu Gorana Džonića.

Stefan ima alibi

Stefana Džonića za sada ništa direktno ne povezuje sa zločinom osim činjenice da je novac bio zakopan u dvorištu njegove kuće a da je njegov otac, upitan da li bi neko od njegove dece bio sposoban da tako nešto uradi, odgovorio „možda i jesu“. Budući da je u vreme Stefanovog odsustva njegov otac imao pristup kući i dvorištu (koja se i nalazi na zemljištu čiji je formalin vlasnik Goran Džonić), može se zaključiti da je moguća optužba protiv Stefana na klimavim nogama, ali će o tome konačnu reč dati tužilaštvo ili sud. Petorica pripadnika Vojske Srbije, na samom početku istrage potvrdila su da je Stefan u noći ubistva bio u bazi u Kopnenoj zoni bezbednosti i da je nije napuštao.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare