Bruka za ATP: Novak ispada iz Top 10, ako mu ne dozvole da igra na US Openu

Kako vreme odmiče, tako su sve manje šanse da Novak Đoković zaigra na US openu, kao i na pripremnim turnirima pred poslednji Grend slem sezone, a to bi moglo da ga košta novog pada na ATP listi, gde bi mogao da ispadne i iz Top 10.

Barijera za Novakovo učešće na US openu jeste politika vlade SAD, prema kojoj strani državljani koji nisu vakcinisani ne mogu da uđu u zemlju.

Đoković je posle osvajanja Vimbldona poručio da se nada povoljnim vestima iz Amerike, kao i da nije vakcinisan i da se neće vakcinisati, i da u suprotnom neće ni igrati.

Zbog apsurdne odluke ATP-a da se ove godine na Vimbldonu ne dodeljuju bodovi, Novak je ostao bez 2.000 bodova i pao na sedmo mesto, iako je osvojio 21. Grend slem pehar u karijeri.

Sada mu zbog najverovatnije zabrane na US openu i ostalim turnirima u Americi preti i dodatni pad i ispadanje iz Top 10, piše Telegraf.

Đoković od prošle godine brani finale US opena i 1.200 bodova. To znači, ukoliko definitivno ne bude mogao da igra, da će Novak posle turnira u Njujorku, umesto sadašnjih 4.770 bodova imati 3.570 bodova. Prema trenutnom stanju na ATP listi, to bi bilo dovoljno za deveto mesto, pošto trenutno osmi Andrej Rubljov ima 3.575 bodova.

Međutim, veliki broj igrača koji su ispod tog mesta ima dobre izglede da dodatno napreduje tokom američke turneje, jer mnogi imaju dobru priliku da uz dobar rezultat na Mastersima u Kanadi i Sinsinatiju, kao i na US openu ili turniru u Vašingtonu, dodatno napreduju bodovno na listi.

Među njima su i neka od potencijalnih iznenađenja na US openu, među kojima su Janik Siner, Feliks Ože Alijasim, Mateo Beretini, Tejlor Fric, a šansu da preskoče Novaka imaju i Hubert Hurkač i Kameron Nori.

Pogledajte u nastavku i koliko ko od Novakovih konkurenata brani bodova pred američku turneju, gde je u igri 4.500 bodova računajući turnire u Vašingtonu, Montrealu, Sinsinatiju i US Openu.

Janik Siner: Brani 500 bodova iz Vašingtona, ispao u 2. kolu u Kanadi (25 bodova), ispao u 3. kolu u Sinsinatiju (45 bodova), ispao u 4. kolu na US openu (180 bodova)

Andrej Rubljov: Brani 3. kolo u Kanadi (45 bodova), finale Sinsinatija (600 bodova), 3. kolo US opena (90 bodova)

Feliks Ože Alijasim: Brani 3. kolo Vašingtona (20), 2. kolo u Kanad (25), četvrtfinale Sinsinatija (180), polufinale US opena (720)

Hubert Hurkač: Brani četvrtfinale u Kanadi (180), treće kolo u Sinsinatiju (45), drugo kolo na US openu (45)

Tejlor Fric: Brani 2. kolo Vašingtona (20), 1. kolo Kanade (10), 1. kolo Sinsinatija (10), 2. kolo US opena (45)

Kameron Nori: 1. kolo Vašintgona (20), 1. kolo u Kanadi (10) i US open (10)

Mateo Beretini: 3. kolo Sinsinatija (45) i četvrtfinale US Opena (360)

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare