PREDSEDNIK U ŠAPCU: Put Šabac-Ruma gotov na jesen 2023, a deo do Loznice godinu kasnije! NOVA VLADA SREDINOM AVGUSTA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Šapcu gde prisustvuje spajanju mosta preko Save. On je u obilasku radova rekao i da će nova vlada Srbije biti formirana polovinom avgusta što je veoma važno zbog priprema za zimu, kupovine gasa i finansiranja velikih projekata poput ovog u Šapcu i Loznici.

– Mnogo sam srećan što smo za samo dve godine uspeli da podignemo ovaj most i da danas poslednjom betonskom kockom spojimo dve obale, ovaj most je pravo malo remek-delo i video sam najzad kako se pravi to betonsko korito kako bi se pobooli šipovi na rečno dno – rekao je predsednik naglasivši da će ovo biti velika stvar za žitelje Šapca i Loznice kojima će sada i Drina biti bliža.

Dodao je i da će mnogo značiti ne samo za ljude nego i za privredu ovog kraja, te da je Srbija sada druga zemlja, koja potpuno drugačije izgleda. On je rekao da je ponosan i srećan što Srbija napreduje, što se gradi, što ide napred.

Ako je neko mislio da sam dosadan…

– Ako je neko mislio da sam dosadan, tek ću da od danas da budem – rekao je predsednik otkrivši da mu je predsednik Egipta, koji je prošle nedelje posetio Beograd, rekao da obavezno dvaput dnevno razgovara sa ljudima koji grade puteve i pruge u njegovoj zemlji.

Na samom početku obilaska, predsednik je rekao da bi ovaj putni pravac Šabac-Ruma trebalo da bude gotov na jesen a Šabac-Loznica godinu kasnije, u septembru 2024.

– I sve iz budžeta, ovako veliki projekat, na kraju krajeva sve to plaća Republika Srbija, što govori o snazi jedne države… 10 kilometara šipova, više od 8.000 tona armature, rekao je predsednik koji je prethodno pogledao i kuda će sve ići put.

Reč je o deonici 2 u okviru projekta izgradnje auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica.

U obilasku ga prate ministar Tomislav Momirović, direktor Koridora Aleksandar Antić i v.d. direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare