„MAMU NISAM MOGLA DA VIDIM OD ŠUME“ Otkrivamo detalje iskaza pevačicine ćerke koji su bili KLJUČNI za presudu Marjanoviću

„Mi smo mamu videli da je otrčala i onda je nismo videli zašto što je tamo bila šuma, pa nismo mogli da je vidimo i neko drveće i sve“, iskaz je male Jane Marjanović, ćerke ubijene pevačice Jelene i njenog supruga Zorana, koji je bio od velike važnosti sudu za donošenje osuđujuće presude.

Devojčica čija je majka ubijena, a za čije ubistvo je juče, šest godina nakon zločina, osuđen njen otac, imala je samo pet godina kada se dogodio zločin. Ona je kobnog dana bila sa njima na nasipu, a prema svim do sada prikupljenim dokazima, bila je poslednja koja je videla Jelenu živu.

Iz tog razloga, ona je dve godine kasnije saslušana u Višem javnom tužilaštvu gde se prisetila dana kada je njena majka nastradala. Blic je preneo detalje koji se odnose na sam nestanak Jelene.

Sudija je juče, tokom čitanja obrazloženja presude, rekla da je Janin iskaz bio značajan u donošenju odluke i da je devojčica opisala da je bila na drugačijem mestu od onog kako je to opisao Zoran Marjanović.

Tužilac: Je l možeš da mi opišeš to mesto gde ste bili ti, mama i tata?

Jana: Pa mogu.

Tužilac: Ajde mi opiši.

Jana: Pa, pa to je bilo neko mesto gde ima gore brdo i tu je put kuda je ona trčala kad je rekla idem ja.

Tužilac: A dobro gde ste ti i tata bili?

Jana: Pa, pa , pa mi smo bili dole, a to brdo je bilo gore.

(…)

Tužilac: Jesi ti tačno videla kada je mama oti…, kad se mama popela gore?

Jana: Pa, pa, pa jesam, videla sam je gore i tata je video i onda je rekla idem ja i otišla je.

Tužilac: A jesi pitala gde ćeš mama?

Jana: Pa jesam, ja sam je to uvek pitala zato što nisam znala gde ide i htela sam sa njom

Tužilac: I šta je ona rekla?

Jana: Pa ona je rekla, pa ona je, pa ne sećam se šta je rekla.

Tužilac: A dobro. Kad je mama otišla, šta ste ti i tata radili, koliko ste dugo tu sad bili?

Jana: Pa mislim da,da,da nismo bili ni dugo ni kratko.

Tužilac: E dobro, a kaži mi gde si gledala gde je tvoja mama, je l si mogla da vidiš mamu kad se popela na brdo.

Jana: Pa, pa mogla sam i tata je video.

Tužilac: Aha i ti si onda gledala i šta si videla?

Jana: Pa, pa samo smo je videli kako je otrčala i onda je nismo videli zašto što je tamo bila šuma pa nismo mogli da je vidimo i neko drveće i sve.

Tužilac: Znači mamu niste mogli da vidite od šume i drveća?

Jana: Da.

Ovaj deo iskaza male Jane sudija Jelena Škulić pomenula je u obrazloženju današnje presude Zoranu Marjanoviću. Kako je kazala njen iskaz je pokazao šta se dogodilo na nasipu.

– Devojčica je opisala da mamu nije mogla da vidi od šume, a šume na mestu gde su oni stajali nije bilo, već je bilo sa druge strane kanala sa kog mesta je svedok rekao da je video muškarca i ženu bez deteta, a odakle su oni prema rečima svedoka došli – navela je danas sudija.

Inače, devojčica je nakon ubistva majke crtala travu i govorila: „Ovo je trava gde je nestala moja mama.“ O tome je posebno svedočila i njena vaspitačica L. Đ. koja je posebno istakla da je devojčica nakon što joj je majka ubijena, često crtala travu. Kada bi je nacrtala, ona i vaspitačica bi počele da je seckaju, a devojčica je tada vaspitačica L. Đ. posvedočila, govorila: „To je trava gde je nestala moja mama“ .

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare