Džo Bajden se obratio naciji pošto je objavljeno da je zaražen korona virusom

Predsednik SAD Džozef Bajden pozitivan je na korona virus, a danas se putem kratkog video snimka obratio javnosti, govoreći o svom zdravstvenom stanju.

Kako je sam Bajden objasnio u video poruci,simptomi su blagi, jer je primio dva vakcine i dve buster doze, prenosi Telegraf.

– Dobro sam, završavam dosta poslova. Hvala vam na brizi.

Blagi simptomi počeli su sinoć, napisao je O’Konor, dodajući da očekuje da će predsednik pozitivno reagovati na lečenje, piše Rojters, prenosi Tanjug.

Bela kuća ranije danas saopštila je da je Bajden pozitivan na kovid-19.

Sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer rekla je da Bajden ima blage simptome i da je počeo da uzima Pakslovid, antivirusni lek koji ima za cilj da umanji težinu bolesti, preneo je AP.

Ona je izjavila da će Bajden biti izolovan u Beloj kući i da će nastaviti da obavlja sve svoje dužnosti u potpunosti za to vreme.

Američki predsednik je, kako je navela Žan-Pjer, jutros bio u kontaktu sa članovima osoblja Bele kuće putem telefona, a učestvovaće i na planiranim sastancima u Beloj kući putem telefona i Zuma iz rezidencije.

Bajden (79) je u potpunosti vakcinisan, primio je dve doze Fajzerove vakcine protiv korona virusa neposredno pre nego što je preuzeo dužnost predsednika SAD, treću dozu vakcine primio je lane u septembru, a četvrtu dozu 30. marta.

Njegov lekar rekao je da Bajden ima kijavicu, oseća umor i ima povremeno suv kašalj.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare