Amerikanci stali uz Đokovića: Masovno potpisuju peticiju da Đoković nastupi na US openu

Novak Đoković, pošto je nevakcinisan, u ovom momentu ne može da uđe u Sjedinjene Američke Države i takmiči se na turnirima tamo.

Zbog toga je na poznatom sajtu za peticije, „Čejndž“ (Change.org), koji je osnovan u Kaliforniji i koji je vođen iz San Franciska, pokrenuta peticija da se srpskom teniseru omogući da se takmiči, pre svega na US openu.

Ovaj sajt broji više od 400 korisnika iz 196 zemalja, a peticiju je potpisalo više od deset hiljada ljudi, a cilj je da ih bude 15.000.

– Apsolutno nema razloga u ovoj fazi pandemije da se Đokoviću ne dopusti da igra na US Openu 2022. Vlada SAD i teniska federacija moraju da se udruže i da mu dozvole da igra. Ako nevakcinisani američki igrači imaju pravo da nastupe, Đokoviću to isto mora biti dozvoljeno, jer je legenda te igre. Teniska federacijo, omogući to – piše u obrazloženju peticije, prenosi Blic.

Ipak, sve je manje vremena do početka četvrtog grend slema u sezonil, a sedmi reket sveta je ranije istakao da je učinio sve što je do njega i da nema nameru da se vakciniše.

– Nadamo se dobrim vestima, da ću moći da uđem u Ameriku i da igram. Međutim, nema mnogo vremena da se neke stvari promene. Šta je do mene, ja sam uradio. Ono što mogu da uradim sam uradio, drugo šta mi savetuju, ja neću – poručio je Novak nakon trijumfa na Vimbldonu.

US open počinje u ponedeljak 29. avgusta i trajaće naredne dve sedmice, a Novak brani 1.200 bodova jer je u prošlogodišnjem finalu poražen od Danila Medvedeva.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare