Ništa od raskida, smiruje se bura: Borac ne prihvata ostavku Nenada Lalatovića!

Posle bure u Borcu, Nenad Lalatović je ponudio ostavku na klupi tog kluba, ali su se Banjalučani oglasili i rekli da ne prihvataju takav predlog i da srpski trener ima punu podršku sa njihove strane, piše Telegraf.

Prenosimo saopštenje u celosti:

– UO FK Borac ne prihvata ostavku Nenada Lalatovića koji ostaje šef stručnog štaba našeg kluba.

Nenad Lalatović, stručni štab i igrački kadar imaju punu podršku svih članova UO FK Borac na putu ka ostvarenju zacrtanih ciljeva u tek započetoj sezoni.

Od zacrtanog, 10. juna, kada smo krenuli sa pripremama za novu sezonu ne odstupamo ni pedalj.

Naši ciljevi su jasni-povratak trofeja u Banjaluku.

Naši ciljevi nisu ni bliži, ni dalji nakon tri odigrane utakmice u novoj sezoni.

Štaviše, naša borba tek počinje.

I neće biti nimalo laka.

Onaj ko je pomislio da će taj put, tek pukim dolaskom Nenada Lalatovića, biti lak-neka se zapita kada je to bilo lako?

Kada je to, za skoro stotinu godina postojanja FK Borac, nešto bilo lako?

Zato, FK Borac u našim očima jeste Velikan. Zato što je uvijek bio borac.

Ali, diči se naš Borac još nečim što ga čini jedinstvenim.

Nema tog kluba u regionu, pa i šire, koji ima više “prijatelja” nego što je naš i više onih koji se kunu u svoju “ljubav” ka Borcu i Banjaluci.

To su isti oni “prijatelji” koji danas glasno zazivaju smjenu Nenada Lalatovića, a do juče su bili najgrlatiji skandirajući mu ime i prezime.

To su isti oni “prijatelji”, koji se guraju u prve redove na pomen stare slave, ali sa podsmijehom dočekuju svaku novu pobjedu.

To su isti oni “prijatelji” koji žive za svaki novi poraz voljenog im kluba iz Platonove ulice.

Ima naš klub takvih “prijatelja” u svakom esnafu. Od fudbalskog, preko medijskog sa ove i one strane Drine, pa do svih ostalih.

Svaki od njih je, sebi po volji i naumu, za shodno našao da ponovo stavi na stub srama sve što ima veze sa FK Borac, da sudi i presuđuje nakon tri odigrane utakmice u novoj sezoni sa skoro potpuno novom ekipom.

A, do juče…pisalo se i pričalo drugačije.

Ali, slabo se ovdje pamti.

To i jeste glavni problem.

Nenad Lalatović, to vam je i rekao, nije heroj, već fudbalski trener.

Nenad Lalatović nije heroj, ali je za minulih dvanaest godina trenerske karijere dokazao da je borac.

Nenad Lalatović ostaje u FK Borac da pokaže, po ko zna koji put, da je borac.

UO FK Borac neće dopustiti “prijateljima kluba” da odnesu još jednu sitnu pobjedu.

UO FK Borac uz punu podršku Nenadu Lalatoviću, stručnom štabu i igračkom kadru, želi još jednom da uputi izvinjenje svim iskrenim navijačima, svim Borčevcima, koji su proveli besane noći zbog rane eliminacije iz kvalifikacija za Ligu konferencija.

Vrijeme ne možemo da vratimo, ali vrijeme koje je pred nama daje nam za pravo da se nadamo da će naši “crveno plavi” pokazati da su dostojni grba koji nose na dresu.

UO FK Borac poziva sve navijače da pruže podršku našoj ekipi u predstojećoj utakmici sa FK Sarajevo i da uz vaš huk “crveno plavi” pokažu snagu na terenu – piše u saopštenju.

Pomalo i neočekivano, Nenad Lalatović je posle samo tri utakmice na klupi Borca iz Banjaluke ponudio ostavku na mesto trenera!

Ispadanje od Toršavina sa Farskih Ostrva u Evropi i dalje ga boli, a kao „so na ranu“ stigao je remi sa Slogom iz Doboja (2:2), i to posle vođstva od 2:0 posle samo 15 minuta igre.

– Oni nemaju moj karakter, ne mogu da probudim ovaj tim. Ja bih stavio danas glavu tamo gde neko ne sme ne znam šta. Dao bih život na terenu. Nikad sebi ne bih dopustio ovu situaciju, ali ne mogu ni ja stalno da štitim druge. Već sada sam ispražnjen, već sada sam nervozan i znam da mogu samo glupost da napravim. Ne želim da se ovde o meni piše ružno, da napravim glupost, bio bih najrećniji da uprava prihvati moju ostavku. Mislim da nisam u stanju da ih dignem – rekao je Lalatović

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare