Uhapšen službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore: Dovodi se u vezu sa kavčanima

Službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore Petar Lazović uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Specijalno državno tužilaštvo izdalo je i nalog za hapšenje službenika Uprave policije Ljuba Milovića, koji se zajedno sa Lazovićem sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, saznaju „Vijesti“.

– U krivičnom predmetu koji je, u maju ove godine, po nalogu glavnog specijalnog tužioca, ponovo formiran, po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, dostavljenom u julu i decembru prošle godine, lišen je slobode službenik Agencije za nacionalnu bezbednost P.L., zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja – piše u saopštenju policije.

Lišenje slobode je izvršeno od strane službenika Specijalnog policijskog odeljenja, a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

– Osumnjičeni će, od strane policije, biti sprovedeni na salsušanje specijalnom tužiocu, u zakonskom roku-  saopšteno je iz SDT.

Televizija Vijesti javlja da je prethodno policija pretresla hotel „Podgorica“ čije se vlasništvo dovodi u vezu sa Lazovićevim prijateljem i kolegom Ljubom Milovićem.

Evropol je Lazovića i Milovića označio kao članove kavačkog klana.

Portal Libertas objavio je još pre dva i po meseca da su po podacima Evropola sa Skaj aplikacije Milović i Lazović članovi kavačkog klana, koji su uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropsku uniju i Australiju, kao i šverc oružja i cigareta za kavčane.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare