Interpol traga 4 meseca za ubicom bivšeg vođe navijača Partizana u Obrenovcu: Damir unajmljen za likvidaciju

Međunarodna Interpolova poternica već četiri meseca raspisana je za Damirom P. (26) iz Hrvatske zbog sumnje da je u Obrenovcu ubio Branislava Penčića (41), bivšeg vođu navijačke grupe „Head Hunters“. Poslednja operativna saznanja govore da je utočište nakon zločina našao u Bosni i Hercegovini.

U pritvoru su nalaze Šain L. (52) iz Severne Makedonije i Igor B. (44) iz Beograda koji su pomagali u svirepoj likvidaciji. Oni su se u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu na saslušanju branili ćutanjem.

Tokom istrage policija je pokazala da je Šain bio zadužen da Damir doveze do mesta likvidacije, a da ga je Igor krio nakon zločina.

Ko ih je unajmio za surovu likvidaciju još nije poznato.

Kako je „Telegraf.rs“ pisao, Penčić je parkirao „hjundai tucson“ ispred zgrade gde živi. On i njegova supruga uzeli su kese iz pomenutog vozila i krenuli peške ka drugim kolima „reno klio“. U tom trenutku Damir P. je sa fantomkom „iskočio“ iz broja 88 i ispalio rafal u Penčića sa udaljenosti od 30 metara.

– Istragom je utvrđeno da je u Penčića pucano iz pištolja sa prigušivačem. Kamere su snimile da je ubica izašao iz „punta“ kada je video Branislava sa suprugom. Posle likvidacije, trojica muškaraca odvezli su se u okolinu Obrenovca. Tada su se otarasili „punta“ i uzeli „škodu“. Šain je uhapšen na graničnom prelazu sa Makedonijom – rekao je naš izvor blizak istrazi.

Policija je došla do dokaza da je Igor, Damira dovezao do granice sa BiH, pa se pretpostavlja da je on tamo našao sklonište, dok je Beograđanin nešto kasnije uhapšen.

Penčić je preminuo u Urgentnom centru 19. marta oko 16.20 nakon reanimacije koja nije uspela.

Policija je blokirala Obrenovac, ali ubica je već pobegao.

Tačan motiv ubistva još nije utvrđen. Njegova supruga nije mogla mnogo da pomogne tokom istrage.

Zločin

Rekonstrukcija Penčićevog kretanja i ubistva prikazuje sve detalje sačekuše u kojoj je likvidiran 19. marta ove godine u Obrenovcu. 

14.55 Penčić se parkirao kolima „hjundai tucson“ crne boje pored salona lepote, uzeli kese iz njega i krenuli peške ka drugim kolima „reno klio“ crvene boje

15.00 Ulica Vuka Karadžića 90 na parking iz broja 88 sa fantomkom izleće ubica i puca u Branislava Penčića

15.02 Beži kroz hodnik zgrade, to je takođe broj 88

15.15 Stižu policija i Hitna pomoć koja odvozi Penčića

15.20 Blokiran Obrenovac

15.50 Primljen u Urgentni centar kolima Hitne dovezen iz Doma zdravlja u Obrenovcu

16.00 Policija ispituje komšiluk i eventualne očevice

16.20 Preminuo u Urgentnom centru

17.00 Policija skida nadzornu kameru sa mesta zločina

Podsećanja radi, Branislav Penčić prvi put je ranjen 2016. godine na autobuskoj stanici u Obrenovcu. Do 2013. godine je bio vođa navijača grupe “Hed hanters”, koja je do tada važila za ozbiljnu grupu u navijačkom svetu.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare