STRAHUJE SE DA NEMA PREŽIVELIH: Pilot aviona koji se srušio u Grčkoj dobio dozvolu za prinudno sletanje UBRZO MU SE IZGUBIO TRAG!

Avion koji se srušio kod grada Kavala na severu Grčke ukrajinski je Antonov An-12BK koji je leteo iz Niša za Aman. Veruje se da je u padu aviona poginulo svih 8 članova posade, prenosi Kurir.

Kao se navodi na Tviter nalogu „Flajtradar 24“ portala, u pitanju je avion ukrajinske kompanije „Meridijan“. Takođe se navodi da su poslednjih 5 letova An-12, sa registracijom UR-CIC, bili ka Parizu, Sarajevu, Beogradu, Ankari i Nišu.

Avion je poleteo iz Niša u 20.26 sati, ali je na oko pola puta preko Egejskog mora napravio zaokret nazad prema kopnu.

Grčki mediji javili su da se teretni avion koji je leteo iz Srbije za Jordan srušio u blizini Kavale.

Koordinaciono telo odlučilo je da pošalje poruku stanovništvu u naseljima Paleohori i Antifilippi, da ostanu u svojim domovima sa zatvorenim prozorima jer će tokom jutra trupu aviona prići specijalni timovi.

Veruje se da je u padu aviona poginulo svih 8 članova posade.

Izveštaji sugerišu da je avion u vazduhu izgubio četvrti motor i da se pre pada zapalio.

Pilot je odmah prijavio pomenuti kvar i dobio je dozvolu za prinudno sletanje na aerodromu u Kavali, ali se avionu ubrzo izgubio trag. Poslednji signal iz letelice poslat u 22.48 sati, u trenutku kada je avion bio na visini od oko 106 metara, oko 36 kilometara od aerodroma.

Snimci sa lica mesta pokazuju vatrenu loptu kako se obrušava sa noćnog neba i pretvara se u pečurku dima i ognja posle udara o zemlju i ogromne eksplozije.

Prema poslednjim izveštajima sa mesta nesreće, olupina aviona je rasuta u prečniku od 800 metara.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare