UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR UNIVERZIJADE Siniša Jasnić uhapšen jutros na aerodromu

Siniša Jasnić uhapšen je jutros zbog sumnje da je kao direktor privrednog društva „Evropske univerzitetske igre 2020“ izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, prenosi Blic.

On je, kako se sumnja, sa novcem izvdojenim iz budžeta za izradu master plana za Evropske univerzitetske igre, od preko pola miliona evra, raspolagao na način na koji nije smeo. Uhapšen je jutros u 5 sati na aerodromu, dok se traga za još jednim osumnjičenim za krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje para, piše „Kurir“.

Podsecamo, Siniši Jasniću u toku je sudjenje po optužnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo Pronevera, odnosno jer je prisvajao za sebe novac koji mu je bio poveren u radu, kao predsedniku udruženja „Univerzitetski sportski savez Srbije“. Na taj način je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije za više od 10.2 miliona dinara, „Univerzitetski sportski savez Srbije“ za 2.97 miliona dinara, a u zbirnom iznosu je pribavio korist za sebe.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare