BIVŠI PRIJATELJI I SARADNICI OČI U OČI U SUDNICI: Nebojša Stefanović i Goran Papić imaju potpuno suprotne izjave

Bivši zamenik načelnika SBPOK i bivši ministar policije susreli su se u Višem sudu, koji protiv Gorana Papića vodi postupak zbog sumnje da je desnoj ruci Veljka Belivuka vratio auto mimo zakona.

Nebojša Stefanović, bivši ministar policije, izjavio je juče pred Višim sudom u Beogradu da nisu tačni navodi njegovog bivšeg prijatelja i nekadašnjeg zamenika načelnika SBPOK, Gorana Papića, da ga je u aprilu 2020. zvao kako bi urgirao da se Marko Miljković, koji je pozvan na saslušanje, ispita brzo i efikasno bez preteranog zadržavanja, prenosi Kurir.

Posle dva dana, kako je Papić tvrdio tokom iznošenja odbrane, tadašnji ministar ga je ponovo pozvao „bio je ljut i pitao šta nije jasno u njegovom nalogu“, jer su „Miljkovića držali već pet sati“.

Poligraf

– Ništa od toga nije tačno, vezano za tog Miljkovića. Spreman sam ako treba i na poligraf da idem, niti sam ga u životu sreo, niti sam ga znao, niti me je interesovalo bilo šta vezano za tog Miljkovića – rekao je pred sudom Nebojša Stefanović, navodeći da on kao ministar i nije imao potrebe da zna da li je nekome oduzet blindirani automobil ili ne.

Podsetimo, Papiću se sudi za trgovinu uticajem zbog sumnje da je 15. aprila 2020. urgirao da se Marku Miljkoviću, desnoj ruci Veljka Belivuka, vrati blindirani auto, koji je policija privremeno oduzela.

Stefanović, sadašnji ministar odbrane, juče je naveo da je u to vrme njemu samo bilo poznato da je Marko Miljković bio privođen 2016. ili 2017. – Znao sam da je u kriminalnim vodama, ali nisam znao da je ovakav monstrum kako se pokazalo – rekao je Stefanović.

Branilac Gorana Papića potom je Stefanovića pitao da li je bio upoznat da su Miljković, ali i Belivuk bili osumnjičeni za ubistvo Vlastimira Miloševića na šinama i da su tokom postupka oslobođeni, i da je njegovo ime pominjano u kontekstu uklanjanja dokaza, pa zbog toga negira i tvrdi da nije istina ono što je Papić rekao.

– Negiram ono što nije istina. Mene u javnosti niko ne vezuje za ubistvo na šinama niti klanove. Već dve godine nisam ministar policije, siguran sam da je država već sve ispitala – odgovorio je Stefanović tvrdeći „da se protiv njega vodi kampanja da ga različiti okrivljeni pominju u javnosti“.

Oči u oči

Pošto su i Papić i Stefanović ostali pri svojim, potpuno suprotnim navodima o tome da li su razgovarali o Miljkoviću, sudija je odlučio da suoči bivše prijatelje, koji se pri susretu ispred sudnice nisu ni pogledali. Oni su, stojeći na metar jedan od drugog, morali da se pogledaju u oči i kažu jedan drugom šta imaju. Papić: Ministre, pozvali ste me i rekli: „Doći ce Miljković na razgovor, završite sve brzo i efikasno!“

Stefanović: Nikada nismo razgovarali o Marku Miljkoviću, ni tada, niti bilo kada.

Papić: Dva dana kasnije ste me opet zvali na signal i rekli: „Koji deo ti nije bio jasan, rekao sam kratko i jasno, a vi ga maltretirate već pet sati. Ne mogu da grešim dušu, automobil niste pominjali.“

Stefanović: Nikada nismo razgovarali o Miljkoviću, pa mi ovo nije poznato. Nadam se da ste postupili po zakonu.

Papić: Tražio sam i ja poligraf, ali nisu mi dozvoli nego su mi odredili zadržavanje.

Stefanović: Nadam se da je urađeno sve po zakonu. Pošto je svako ostao pri svome, neprijatno suočenje bivših prijatelja sudija je okončao.


Odbijen zahtev

Tražio da svedoči Miljković

Branilac Gorana Papića od suda je zatražio da kao poslednjeg svedoka sasluša Marka Miljkovića, koji je u pritvoru zbog sumnje da je sa Veljkom Belivukom organizovao kriminalnu grupu koja se sumnjiči za najmanje 10 ubistava. Sud je taj predlog odbio.

Ubistvo na šinama 

Znao sam da se dogodilo, o dokazima ništa ne znam

Advokat Gorana Papića, Branislav Tapušković, pitao je bivšeg ministra policije koji je na toj funkciji bio do oktobra 2020. da li je bio upoznat sa ubistvom Vlastimira Miloševića u centru Beograda na šinama, za koje su kasnije oslobođeni Belivuk i Miljković, kao i da li je bio upoznat sa tvrdnjom njegovog tadašnjeg kolege Milenka Munižabe da su oni bili povezani sa kavačkim klanom, koji je u ratu sa „škaljarcima“, Stefanović je rekao:

– Znao sam za postojanje kavačkog i škaljarskog klana, o tome smo govorili. Bio sam obavešten o ubistvu kada se dogodilo, nisam pratio tok postupka, tužilaštvo me nije o tome obaveštavalo – rekao je Stefanović.

Ministar

Optužbe na račun Papića i Đukanovića

Ministar Nebojša Stefanović izneo je pred sudom i optužbe na račun biznismena Aleksandra Papića i advokata Vladimira Đukanovića, tvrdeći da iz medija vidi da njih dvojica „mešetare sa optuženima u cilju svoje dobrobiti“. On je naveo da je prvi put u intervjuu koji je Goran Papić dao Đukanoviću saznao da ga optužuje da ga je zvao zbog Miljkovića.

– Zaista ne znam, bio sam iznenađen kada sam čuo da je nešto tako rekao. Razumeo sam kampanju koja se vodi protiv mene, da se različitim okrivljenima nudi da će im sve biti oprošteno ako budu pominjali mene. Naravno, obmanuti su. Ne znam konkretno za Gorana Papića, ali imam dokaze za neke druge – rekao je Stefanović, a na pitanje branilaca ko su „ti ljudi“, on je odgovorio „Aleksandar Papić i Đukanović“. Advokat Tapušković želeo je da Stefanoviću postavi i druga pitanja vezano za njegov odnos sa Aleksandrom Papićem, ali ih je sudija zabranio jer nemaju veze sa postupkom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare