Partizan potvrdio prodaju Milovanovića u Almeriju: Crno-belima od napadača 3.500.000 evra uz moguće bonuse

Minulog četvrtka Partizan i Almerija su ušli u završnu fazu realizacije transfera Marka Milovanovića, koji je iniciran još tokom letnjih priprema crno-belih u Sloveniji, kada je španski klub i poslao zvaničnu ponudu u Humsku za napadača.

Posle određenih korekcija sa obe strane, stavovi su približeni da bi mladi igrač krajem minule sedmice potpisao raskid ugovora sa klubom iz Humske, a tokom današnjeg dana prošao preglede i stavio paraf na šestogodišnji ugovor sa novim članom Primere.

Od prodaje Milovanovića Almeriji crno-beli će inkasirati 3.500.000 evra za obeštećenje, odnosno 1.500.000 evra kroz bonuse za golove, odigrane mečeve i eventualni plasman pomenutog kluba u Evropu, koji važe sve vreme trajanja fudbalerovog ugovora. Pride, Partizanu će pripasti i deset odsto od dalje prodaje, što se može smatrati dobrim poslovanjem.

Povodom zaključenja transfera dva kluba, Partizan se oglasio i kratkim saopštenjem kojim potvrđuje da je posao uspešno sklopljen. Saopštenje crno-belih prenosimo u celosti:

– Fudbalski klub Partizan zvanično obaveštava javnost da je danas, izmedju našeg kluba i Fudbalskog kluba Almerija, zaključen Ugovor o transferu igrača Marka Milovanovića.

Koristimo priliku da se zahvalimo rukovodstvu Fudbalskog kluba Almerija, te da istaknemo da je ovaj transfer još jedan dokaz izuzetno uspešne saradnje dva kluba, a da će nakon transfera Umara Sadika, zahvaljujući čijim nastupima i golovima je Almerija postigla istorijske uspehe i rezultate, još jedan igrač našeg kluba nastaviti karijeru i doprinositi uspesima kluba koji je član najvišeg ranga španskog fudbala.

Fudbalski klub Partizan želi mnogo sreće i uspeha Marku Milovanoviću i Fudbalskom klubu Almerija u nastupajućim sezonama – piše u saopštenju, prenosi Republika.

Nastavlja se saradnja sa Almerijom posle Sadika

Podsetimo, Partizan i Almerija su takođe uspešno sarađivali u transferu bivšeg napadača crno-belih Umara Sadika, koji je sa bonusima dosegao najskuplju prodaju jednog internacionalca iz srpskog fudbala.

Klub iz Humske je u prvi mah naplatio 5.000.000 obeštećenja, potom bonuse od 500.000 evra za postignutih 25 golova igrača, a na kraju minule sezone i 3.000.000 evra za plasman Almerije u Primeru.

Preostalo je još da Sadik odigra samo jedan meč u avgustu za španski klub i to 75. (trenutno je na 74) sa ne manje od 45 minuta na terenu i aktivira još jednu nagradu u visini od 500.000 evra, čime bi se dosegla cifra od ukupno 9.000.000 evra, a klubu iz Humske takođe pripada i deset odsto od dalje prodaje Nigerijca, koja bi se takođe mogla dogoditi ovoga leta i dodatno „podebljati“ pomenuti iznos.

Kada se na pomenute cifre „dopiše“ i transfer Milovanovića, crno-beli mogu samo zadovoljno da trljaju
ruke…

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare