STEFANOVIĆEVA SKROMNA VILA OD 3,2 MILIONA EVRA! Čudo neviđeno, od plate kuću pretvorio u zamak! /FOTO/

Vila poštenog ministra od 1.000 kvadrata ima tajni prolaz, skriven iza biblioteka. Za stolice, krevete i nameštaj iskeširano pravo bogatstvo.

Sve pršti od luksuza u vili ministra odbrane Nebojše Stefanovića koja ima oko 1.000 kvadrata. Vrednost kuće, prema procenama upućenih u tržište nekretnina, nije ispod 3,2 miliona evra. S obzirom na to da ovaj ministar ima prijavljena primanja koja ima kao šef Ministarstva odbrane, prava je misterija kako je poštenim radom uspeo da se ovako bogato skući.

Dva u jedan

Stefanović je od dve kuće napravio jednu. Dve nekretnine spaja pokretni tajni zid, koji je uređen kao da je deo biblioteke. Da je samo najskuplje dovoljno dobro za ministra, govori izbor materijala i nameštaj kojim je Stefanović opremio dom, a što se vidi i po fotografijama koje su majstori slali jedni drugima, a do kojih je došao Srpski telegraf.

– Sve je odrađeno po najvišim standardima. Urađen je nacrt kojim je na najbolji način rešen tajni prolaz koji spaja dve nekretnine. Probijen je zid između dve kuće. Odrađena je pokretna biblioteka, tu su dvokrilna vrata, na kojima su urađene police. Zatvorena deluju kao celina i sastavni deo biblioteke. S bilo koje strane da gledate, ne možete da pogodite da je to prolaz. Kada su otvorena, kao što se vidi na nacrtu, dobija se prolaz koji spaja dve vile – priča izvor Srpskog telegrafa.

Naš sagovornik upućen u izgradnju Stefanovićevog zamka navodi da ministar nije žalio novca ni kad je u pitanju opremanje ostatka kuće.

 Podovi su od najkvalitetnijeg italijanskog mermera. Postavljeni su gotovo po celoj kući, čak i u kuhinji. Ispred kuće se nalazi bazen. Ministar je ovaj deo za odmor i uživanje oplemenio ukrasnim drvetom, čija je cena prava sitnica. Ta jedna sadnica plaćena je neverovatnih 8.000 evra – opisuju izvori Srpskog telegrafa.

Kažu i da Stefanović za baškarenje ima na raspolaganju vrhunski nameštaj.

– Sve je markirano, skupoceno i kvalitetno. Recimo, krevet u spavaćoj sobi je ralf loren, vitrine su rađene od američkog oraha, bolje i da ne pitate za te cene. Čak ni stolice nisu kupljene budzašto. Plaćene su 14.000 evra. Nešto malo manje koštala je i kožna fotelja, koja je tek raspakovana – navode upućeni.

Prema onome što može da se vidi i na slikama, ministar je potrošio oko 120.000 evra samo na nameštaj.

– Ima čak i mini-teretanu. Komplet nameštaj je u pastelnim bojama. Prostora ima napretek, sve je rađeno po meri, uključujući plakare za garderobu, kao i ugradni cipelari – ističu upućeni.

Ministru Stefanoviću poslali smo pitanja u vezi s vilom i svim luksuzom, ali do zaključenja ovog broja nije odgovorio ni na jedno od poslatih pitanja.

Kamere na sve strane

O tajnim odajama ministrovog zamka Srpski telegraf je pisao prošle godine. Tada smo otkrili da jedan od članova Vlade u svojoj kući ima skrivene odaje, ali i sefove, u kojima čuva dragocenosti. Bunker, kako smo tada nazvali ovu kuću, ima i poseban sistem ventilacije, ali i brojne nadzorne kamere, kojima je osigurana bezbednost onih koji borave u ovoj kući.

Vozi kola od 250.000 evra

Uz dve kuće s bazenom ide i dobar automobil. Prema informacijama do kojih je došao Srpski telegraf, ministar vozi mercedes GT 63  AMG. Vrednost ovog automobila je prava sitnica i košta oko 250.000 evra.

Česma od 5.000 evra

Svi koji su radili na opremanju ove vile fascinirani su slavinama:

– Prozirne su, kada se pusti voda, formira se vrtlog, pa voda tako spiralno teče. Tako nešto nigde nisam video. Kažu da jedna ovakva česma košta 5.000 evra.

Činjenice

Imovinska karta

Nebojša Stefanović zvaničnim organima poslednji put je dostavio imovinsku kartu 13. aprila 2014. i evo šta je tada prijavio:

plata 115.386,62 (kao ministar odbrane i potpredsednik Vlade)  

Nepokretna imovina:
nema

Pokretne stvari koje podležu registraciji:
nema

Depozit u bankama i drugim finansijskim institucijama:
ima

Fotografije i video pogledajte na sledećem linku:

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare