Snažno nevreme zahvatilo Beograd

Snažno nevreme zahvatilo je danas oko 16 sati Beograd i širu okolinu!

Smračilo se za svega nekoliko minuta, grmi i duva snažan vetar koji obara stabla širom grada, a na fotografijama i snimcima može se videti da na ulicama nema žive duše.

Osetan je i pad temperature.

Republički hidrometeorološki zavod prethodno je izdao upozorenje da se u naredna dva sata širom Srbije očekuju pljuskovi i grmljavina.

– U toku popodneva u većem delu Srbije nestabilno i mestimično sa plјuskovima i grmlјavinom. U naredna dva sata suvo vreme će se zadržati na istoku Srbije i na jugu Banata. Plјuskovi i grmlјavine se očekuju i na području Beograda i to naročito u južnim delovima grada – piše u aktuelnoj najavi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Meteorolozi su prethodno upozorili na vremenske neprilike u Vojvodini i brdsko-planinskim predelima južne odnosno jugozapadne i jugoistočne Srbije.

– Posle podne i uveče očekuje se lokalna pojava jakog plјuska sa gradom, olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme – upozorava RHMZ.

Nevreme je tokom dana već zahvatilo pojedine delove Srbije.

Na udaru je najpre bila Vojvodina. Pljusak olujnog intenziteta pogodio je Novi Sad, Suboticu, Sremske Karlovce… Polučasovna „provala oblaka“ praćena vetrom rušila je grane i drveće u pojedinim delovima Novog Sada. Zbog velike količine kiše koja je pala za krato vreme pojedine gradske saobraćajnice su pod vodom.

Jako olujno nevreme tokom poslepodnevnih sati pogodilo je centralne delove Srbije.

Grad veličine oraha opostušio je voćnjake u užičkom kraju. Najviše su stradali malinjaci jer se ovde već zahuktala berba crvenog zlata.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare