Predsednik Vučić će se sutra obratiti javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se sutra javnosti.

Obraćanje je najavljeno za 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike, prenosi Blic.

Predsednik Srbije juče se vratio sa Samita lidera EU održanog u Briselu odakle je poručio da „nije bilo nikakvih konkretnih rezultata za Zapadni Balkan, ali da jeste vođena dobra diskusija“.

– Danas se još jednom ništa nije dogodilo. Ako smem da prevedem šta je bilo ključno za nas, ako analizirate konkretne rezultate – nije bilo konkretnih rezultata, ali je to bila dobra diskusija i neću to potceniti. Ali, ako me pitate da li su Severna Makedonija i Albanija dobile datum, nisu dobile nikakav datum za početak pregovora, a BiH bih nije dobila status kandidata“, konstatovao je Vučić.

On je dodao i da je „u poslednjih četiri meseca 2.629 članaka odštampano u evropskim medijima o Srbiji nakon ruskog napada o tome da Srbija ugrožava ceo region Zapadnog Balkana, BiH, Kosovo, a ništa se nije dogodilo“.

– Moje pitanje za sve vas je da li ste čuli izvinjenje od svih tih medija. Niste. I mi ne tražimo pravdu. Ja nisam ovde da bih opravdao svoju poziciju. Ja moram da zastupam interese našeg naroda. Zahvalan sam svim evropskim liderima koji su želeli da nas saslušaju danas – naglasio je Vučić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare