DIJANA HRKALOVIĆ STIGLA U SUK: MUP proverava optužbe iznete u javnosti

Bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović stigla je u Sektor unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti povodom iznetih tvrdnji i drugih navoda koje je proteklih dana putem medija iznosila o ministru Nebojši Stefanoviću, prenosi Kurir.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupaće u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja, saopštio je MUP. Poziv je dobio i ministar Stefanović.

– Gospodin Stefanović i gospođa Hrkalović, kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova su pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti – saopštio je juče MUP.

Inače, Više javno tužilaštvo juče je saopštilo da će po njihovom nalogu SUK MUP Srbije obaviti razgovore sa Stefanovićem i Hrkalovićevom u svojstvu građana. To se, prvenstveno, odnosi na proveru navoda Hrkalovićeve u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.

Inače, po zahtevu VJT, ovaj sektor je isti poziv pre dva dana uputio i načelniku četvrtog odeljenja beogradske policije (zaduženo za suzbijanje narkotika) Slobodanu Milenkoviću zvanom mali Senta. Povod je javni istup Hrkalovićeve, koja je Milenkovića dovela u vezu sa rasturanjem droge.

Podsetimo, međusobne optužbe ministra odbrane Nebojše Stefanovića i bivše državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović otkrile su kolosalne razmere afere prisluškivanja predsednika države Aleksandra Vučića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare