NAJNOVIJI DETALJI ISTRAGE: I rođak Marka Mesara radio za kavački klan, otkriveno koga je nišanio u Beogradu?!

Nemanja Miljković (37) iz Banjaluke, koji je uhapšen 17. juna u Beogradu po poternici Interpola Podgorica zbog sumnje da je 20. oktobra 2021. u Nikšiću učestvovao u ubistvu radnika firme za obezbeđenje Ljubiše Mrdaka, prema operativnim saznanjima, blizak je kavačkom kriminalnom klanu.

Kako izvor iz istrage otkriva, sumnja se da je u Beogradu pripremao likvidaciju osobe bliske škaljarskom klanu.

Promenio prezime

– Operativne informacije ukazuju da je Miljković, koji je promenio prezime u Kaurin, navodno u rodbinskim vezama s Markom Miljkovićem, zvanim Marko Mesar, koji je u pritvoru zbog sumnje da je s Veljkom Belivukom organizovao kriminalnu grupu što se sumnjiči za surove likvidacije. One ukazuju da je za račun „kavčana“ trebalo da ubije muškarca koji je i ranije bio na meti plaćenika – kaže izvor iz istrage, a prenosi Kurir.

Miljković, koji se sada preziva Kaurin, podsetimo, uhapšen je u Zemunu 17. juna. Crnogorsko pravosuđe na teret mu stavlja da je u oktobru prošle godine učestvovao u pljački pošte u Nikšiću, tokom koje je odneto 423.000 evra i na parkingu pošte ubijen Ljubiša Mrdak, radnik firme za obezbeđenje koja je pratila transport novca.

Dokazi Odali ih trgovi i snimci

Pljačku pošte u Nikšiću, kako se sumnja, Miljković, Svjetlanović i još petorica njihovih saradnika planirali su mesecima. U bekstvu je još samo osumnjičeni David Banjac, koji je promenio prezime u Pavlović. – U pljačku su otišli ukradenim „nisanom“, koji su potom zapalili. Međutim, tragovi iz automobila, ali i snimci sa sigurnosnih kamera pomogli su da svi budu identifikovani – otkrili su izvori posle zločina.

– U Beogradu je pre nekoliko meseci uhapšen još jedan Miljkovićev saučesnik u ubistvu u Nikšiću, Srđan Svjetlanović, za kog takođe postoje operativne informacije da je blizak kavačkom kriminalnom klanu – dodaje sagovornik Kurira i dodaje da je interesantno da novac koji je ukraden u Nikšiću nije nikada nađen.

Prema rečima našeg izvora, Miljkoviću zasad nije stavljena na teret priprema ubistva muškarca bliskog škaljarskom klanu, a određen mu je ekstradicioni pritvor i očekuje ga izručenje Crnoj Gori.

Mafijaški plan

– Postoje određene indicije da je nameravao da počini mafijašku likvidaciju u Beogradu. Međutim, plan nije uspeo da realizuje jer je uhapšen, i najverovatnije će biti isporučen susednoj državi – dodaje on.

Kako navodi, veruje se da ga je za zločin u Beogradu angažovao jedan od vođa kavačkog klana i da je to trebalo da uradi za novac.

– Nema sumnje da je i njegovo skrivanje u Beogradu neko morao da finansira – zaključuje sagovornik iz istrage.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare