PREDSEDNIK VUČIĆ: Nadležni organi utvrdili da je PRISLUŠKIVANJA bilo, a utvrdiće i sve ostalo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, posle svečane ceremonije uručenja ugovora o zaposlenju najboljim diplomcima medicine, odgovarao na pitanja novinara.

O mogućem sastanku u Briselu sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija Prištine, predsednik Vučić je rekao:

„Želim da se konsultujem sa Vladom, ali i ljudima iz Otvorenog Balkana, pa da donesem odluku da li ćemo ići u Brisel i kakav ćemo stav zauzeti“, prenosi Kurir.

Predsednik je upitan za intervju Dijane Hrkalović.

„Nadležni organi su ustanovili da je prisluškivanja bilo. Čini mi se više od 1600 ili 1800 puta. Verujem da će nadležni organi utvrditi i sve ostalo. Ni reč više neću reći, jer znam kako bi pojedini mediji to preneli“.

Upitan oko „novih vođa navijača“ Partizana, Vučić je rekao:

„Nisam oduševljen, ali mi ne smeta ono što viču sa tribina, kada vređaju predsednika. Sa tim nema problema. To nikad neće biti gonjeno. Ako su dva ili tri lica osuđivana, imaju ista prava kao vi ili ja“.

„Sa naftom je danas nešto povoljnija situacija, ali za nas nepovoljna situacija nastaje de fakto od 1. novembra, a sa gasom je sve nepovoljnija iz dana u dan, ali ne za nas, već za sve druge u Evropi. Ali, kada za sve druge u Evropi cena gasa raste, onda raste i za nas za dodatnih milijardu kubika gasa koje moramo da kupimo mimo obezbeđenih (od Rusa po nižoj ceni) dve do 2,2 milijarde gasa“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara, prenosi Blic.

Istakao je da su sada ugalj i struja gotovo najskuplji u letnjim mesecima.

„Sve ide u lošem smeru i kao da se pravi neka vrsta ‘savršene oluje’ i veoma sam zabrinut za zimu, ali mi radimo i preduzimamo sve. Kada ja ovako nešto kažem, to ne znači da se povlačimo ili da ne radimo sve što možemo, već znači da ćemo bar za najansu da uradimo više od većine drugih, a gledaćemo da bude više od te nijanse i da budemo spremni“, istakao je Vučić.

Predsednik je dodao da se kod nas kriza u pravom smislu reči još ne oseća, kao i da naša država za planirana povećanja plata i penzija ne traži saglasnost od MMF-a.

„Mi ne izbacujemo MMF, kao što su to neki radili 2010. i 2011. godine“, dodao je Vučić.

Dodaje da ne očekuje bilo kakve probleme po tom pitanju, osim ako se nešto ne dogodi kao da gas bude i do 5.000 dolara na 1.000 kubnih metara ili nafta poskupi na 170 dolara po barelu.

„Neko bi rekao da je to viša sila, ali borićemo se svakako. Nećemo da pobegnemo sa megdana svim problemima, već ćemo da krenemo prema njima i da se suočimo sa njima i pokušamo da ih predvidimo i pobedimo“, istakao je Vučić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare