MORAMO SVE DA IH POKIDAMO DA DOBIJEMO RAT: Kavčani imaju spisak škaljaraca za odstrel, 13 imena je na njemu, jedan već ubijen

Milić Minja Šaković, visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana, koji je u petak ubijen u Budvi, nalazio se na spisku koji je otkriven 2021. godine

Kavački klan, kako istražitelji sumnjaju, poseduje spisak za odstrel na kom se nalaze imena 13 visokopozicioniranih pripadnika škaljarskog klana, a jedan od njih navodno je bio i Podgoričanin Milić Minja Šaković (35), koji je likvidiran u petak u Budvi.

Da ovaj spisak postoji, otkriveno je 2021. godine, kada je Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori podiglo optužnicu protiv Nikole Mirića (35) i Jovana Trkulje (35), obojica iz Obrenovca, i Podgoričana Jovana Marovića (41) i Aleksandra Veljovića (30) zbog pokušaja likvidacije sada već pokojnog Šakovića, piše Kurir.

Spremili snajper

– Ekipa koja je imala na nišanu Šakovića, a kako je utvrđeno istragom, pratila ga je u stopu, i njihov plan bio je da ga likvidiraju hicem iz snajpera, koji bi ispalili iz stana prekoputa njegovog – stoji u optužnici, čije su detalje ranije objavile Vijesti i u kojoj, između ostalog, piše i da su od uhapšene kriminalne grupe oduzeti i kriptovani telefoni, u kojima je bilo i nekoliko fotografija Minje Šakovića.

Nakon hapšenja osumnjičenih, crnogorski mediji navodili su da su u telefonima sa aplikacijom Skaj nađene i fotografije Jovana Vukotića, koji važi za jednog od navodnih vođa škaljarskog klana, i njegovog telohranitelja.

Kako se navodno navodi u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, presretnute su i poruke na Skaj aplikaciji ove kriminalne grupe, a jedna od poruka koju je poslao organizator grupe 2. januara 2021. godine potvrdila je da spisak za odstrel postoji.

– Klempo, Lima, Radoman, Mićko, Korać, Boban, Minja, Vule, Jare, Mićić, Boreta, Votka, Kan – to se sve mora pokidati da bismo pobedili u ratu! Svako od ovih koji ostane može sam da ratuje, svako ima ljude i pare – pisalo je, kako se sumnja, u toj poruci, koja je poslata prilikom planiranja likvidacije Milića Šakovića prošle godine u Podgorici.

Naš izvor objašnjava da je Šaković jedini sa ovog spiska koji je ubijen, i to pre četiri dana, dok je s prijateljima sedeo u kafiću „Korkovado“ u Starom gradu u Budvi. Spekuliše se da se Šaković opustio nakon hapšenja pripadnika i vođa kavačkog klana u Srbiji i Crnoj Gori, među kojima je i grupa Veljka Belivuka, koja mu je, kako se sumnja, takođe radila o glavi.

– Na spisku se, pored Šakovića, kako upućeni smatraju, nalaze i Jovan Vukotić, Marko Ljubiša Kan, Filip Korać, Marko Martinović, Saša Dukić, Stefan Mićić, Veljko Banović Votka – prenele su Vijesti.

Krvna osveta

Interesantno je da su neke od ljudi sa ovog spiska nišanili i pripadnici Belivukovog klana. Kako se sumnja, oni su pokušavali da dođu do Filipa Koraća, Veljka Banovića i Marka Ljubiše Kana, koji važe i za osobe bliske Luki Bojoviću.

Podsetimo, rat klanova traje od 2014. zbog nestanka 200 kilograma kokaina iz Valensije. Kriminolog Dobrivoje Radovanović ranije je za Kurir objasnio da se rat između kavačkog i škaljarskog klana vodi do istrebljenja i da mu se kraj ne nazire.

Budvanski trougao smrti 

U Starom gradu ubijeno više od 10 ljudi

Šakovića je u petak oko 23.30 sati ubio, kako se sumnja, profesionalni plaćeni ubica koji je stranac. Bio je obučen u belu košulju i imao je beli kačket, a u „škaljarca“ je ispalio osam hitaca i pobegao. Tokom bega se presvukao i ostavio otiske i DNK, ali nije otkriven njegov identitet. Snimile su ga i kamere. Inače, mesto na kom je Šaković likvidiran poznato je kao „budvanski trougao smrti“, jer su se tu dogodile brojne mafijaške likvidacije.

– Šaković je ubijen gotovo na identičan način kao i Miloš Vidaković iz Pančeva 2013. I on je sedeo u kafiću u Starom gradu kada mu je ubica prišao i pred ljudima ga izrešetao pa pobegao – podsetio je izvor Vijesti i dodao da je još 1991. tu ubijen Vlastimir Zečević, zvani Mićko Talijan. Kako su dodali, tokom godina nizali su se zločini u Starom gradu, a do sada je tu skončalo preko 10 ljudi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare