SAMO MI RECI, JE L SAM SLEDEĆI? Miljkovićev kum živeo u strahu, pitao Belivuka da li će ga UBITI

Nikola Spasojević, koji je sklopio sporazum s Tužilaštvom za organizovani kriminal, progovorio o ubistvima na Krfu i likvidaciji Mihajlovića, ali i otkrio da je učestvovao u ubistvu na šinama.

Nikola Spasojević otkrio je detalje zločina koje su, kako tvrdi, počinili Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali pripadnici klana, a na saslušanju je ispričao da je strahovao da će Veljko i Marko i njega ubiti!

Spasojević, inače kum Marka Miljkovića, pred tužilaštvom je rasvetlio ubistvo Gorana Mihajlovića, inače prve žrtve klana, ali i progovorio o ubistvu „škaljaraca“ Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu u avgustu 2020. godine. Govoreći o zločinima klana, kako otkriva izvor Kurira, Spasojević je priznao istražiteljima da je živeo u strahu da će on biti naredna žrtva Belivuka i Miljkovića.

– Nikola Spasojević, svedok-saradnik na saslušanju, ispričao je da se bojao da će Belivuk i Miljković i njega ubiti. On je pristao da u zamenu za manju kaznu progovori o zločinima, ali je sve vreme iz njegovih reči provejavao strah, a na kraju je i rekao da se izuzetno plaši – priča izvor Kurira.

Podsetimo, Spasojević je, prema sopstvenom priznanju, u aprilu 2019. godine, po nalogu Veljka Belivuka, nabavio pesak, najlone i kombinezone, jedne noći je čuvao Gorana Mihajlovića u klanici u Ritopeku, a kasnije njegovo telo u kamionu punom peska prevezao u vikendicu u Surduku, gde je mladić i spaljen. On je, međutim, otkrio i da je imao veze s likvidacijom na Krfu.

– Generalno sam se bojao za svoj život pošto sam bio umešan u ubistvo Vlastimira Miloševića, gde sam im (Veljku i Marku, prim. aut.) rekao da se bojim da će i mene ubiti, na šta su oni mene ismejali – navodno je ispričao istražiteljima Nikola Spasojević.

– Plašio sam se za sopstveni život iz prethodnih nekih dela, ja sam Veljku poslao poruku: „Samo mi reci je l’ sam ja sledeći?“ Belivuk i Miljković su bili egzekutori u prethodnim nekim delima – rekao je svedok-saradnik.

Nosio hranu egzekutorima

On je potom objasnio da je na Krfu bio angažovan za donošenje hrane egzekutorima, koji su pred vilom ubili Kožara i Hadžića, te da su te njegove slutnje o tome da bi mogao da bude žrtva upravo datirale iz avgusta 2020. godine, neposredno nakon likvidacije.

– Nisam smeo nikome da prijavim to, jer znam da imaju svuda veze u policiji i da imaju veze s kavačkim klanom, tako da nisam smeo ni neka druga dela da prijavim nekome jer sam se bojao za život, jer su mi u više navrata na perfidan način rekli da ću loše proći, jer sam i odustao na Krfu – navodno je rekao Spasojević, a prenosi Republika.

Ubijali svoje: Gligorijevića likvidirali jer su sumnjali da hoće da ih ubije

Izvor Kurira podseća da Spasojevićevi strahovi nisu bili bez osnova.

– On je imao opravdan strah da bi nešto moglo da mu se dogodi, naročito sada kada znamo da su Belivuk i Miljković likvidirali Aleksandra Gligorijevića, koji im je bio izuzetno blizak saradnik, samo jer su posumnjali da im radi o glavi i da planira da ih pobije – navodi izvor.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare