ADVOKAT OTKRIO ŠTA ČEKA BELIVUKA I MILJKOVIĆA U NASTAVKU SUĐENJA: Postupak je razdvojen, a evo šta sad sledi!

Pripremno ročište grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biće održano i danas, a na prethodnom ročištu postupak je razdvojen u odnosu na vođe klana.

Podsetimo, klan Belivuk-Miljković prvom optužnicom tereti se za pet ubistava – Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića. Tužilaštvo za organizovani kriminal protiv grupe je podiglo još jednu optužnicu kojom su obuhvaćena ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, dok je tužilaštvo u Crnoj Gori juče podiglo i treću optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića i njihovog saradnika Nebojše Jankovića zbog otmice i ubistva „škaljarca“ Mila Radulovića Kapetana.

Advokat Aleksandar Šćekić, koji zastupa porodicu ubijenog Lazara Vukićevića u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, za Kurir je objasnio da sudski postupak koji je u ponedeljak u Specijalnom sudu razdvojen u odnosu na Belivuka i Miljkovića sigurno neće biti odvojen do kraja tog suđenja.

– Okrivljeni odugovlače postupak tako što menjaju advokate, otkazuju punomoćje na ročištu gde je obavezna odbrana, a onda sudija mora da odloži postupak. Kada ima više okrivljenih, u praksi sud često razdvaja postupak u odnosu na tog okrivljenog koji je otkazao punomoćje, a nastavlja za ostale okrivljene. Očekujemo da će već na sledećem ročištu biti spojeni postupci, u konkretnom slučaju u odnosu na Belivuka sigurno. U odnosu na Miljkovića neće moći da se spoji odmah zbog izbora novog advokata, koji nije imao priliku da spremi odbranu, ali očekujem da će se to dogoditi već u julu – priča Šćekić:

– Sud u svakom konkretnom slučaju procenjuje da li se radi o namernom manevru odbrane da prolongira postupak, ili je zaista reč o otkazu odbrane. Optužnica za ubistvo Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, verovatno će biti spojena sa ovom prvom za pet ubistava.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare