Kvalifikacije FSS za UEFA Regionalni kup – AR FS Beograda u finalu, OGNJANOVIĆ ZASENIO PUBLIKU


Amaterska reprezentacija FS Beograda plasirala se u finale Kvalifikacionog turnira regiona FS Srbije za UEFA Regionalni kup koji se održava na Zlatiboru. Beograđani su u prvoj polufinalnoj utakmici, rezultatom 1:0 (0:0), savladali odgovarajuću selekciju FS Vojvidine. Prvo poljvreme proteklo je u inicijativi amaterske selekcije FS Vojvodine, da bi se u drugom poluvremenu, tačnije od 60. minuta ulaskom Marka Ognjanovića, najboljeg igrača Beogradske zone i prvotimca fudbalskog kluba PKB Padinska skela, tok utakmice drastično promenio. Reprezentacija Beograda preuzima totalnu inicijativu. Odlučujući pogodak postigao je Luka Svetličić u 85. minutu.

Marko Ognjanović FS Beograd

Utakmica je odigrana na stadionu „Švajcarija“. U većem delu je igra dve ekipe bila ravnopravna. Selekcija FS Vojvodine je imala nekoliko dobrih prilika za vođstvo u prvom delu, ali je odbrana našeg tima bila izuzetno disciplinovana i nije dozvolila rivalu da povede.

U nastavku utakmice Beograđani su bili ubedljiviji, a igrači iz selekcije FS Vojvodine su posustali sa snagom, pa je završnica donela ofanzivu naše Amaterske reprezentacije i prelepi pogodak Svetličića u takozvanu „malu mrežu“ koji je značio plasman u finale.

Amaterska repezentacija Beograda igrala je u sastavu: Bojović, Vukić, Stojanović, Krstović, Kožović, Jovanović, Svetličić, Stanković (Raškovič), Šarić (Ognjanović), Gavrilović (Jankovič) i Rosić (U. Pavlovič) imala.je i podršku sa tribina, a veliki broj ljudi iz beogradskih klubova posmatrao je duel na „Švajcariji“.

Protivnik u borbi za pehar FS Srbije biće reprezentacija regiona Zapadne Srbije koja je u dramatičnoj utakmici sa velikim brojem rezultatskih preokreta završenoj rezultatom 2:2, a tek posle neizvesnog,ali za njih boljeg izvođenja „jedanaesteraca“ savladala selekciju FS regiona Istočne Srbije.

Finalna utakmica je na „Švajcariji“ u nedelju 12. juna 2022. godine u 16:00 časova.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare