Prva želja Stolice u Partizanu: Markoviću ponuda da ostane uz uslove, evo šta će biti s Jojićem i Miljkovićem

Imenovanje Ilije Stolice na mestu trenera Partizana doneće određene promene u odnosu na odluke kluba koje su planirane pre njegovog dolaska, ali neće biti radikalnih zaokreta, pogotovo ne kada su u pitanju fudbaleri kojima ističu ugovori sa crno-belima.

Kako prenosi Telegraf, novi šef stručnog štaba u ovom momentu ima želju da zadrži Lazara Markovića, ako se za to steknu određeni uslovi, a nije isključeno da u timu ostane i Aleksandar Miljković, koji je i ranije figurirao za produžetak ugovora.

U slučaju dosadašnjeg kapitena Markovića pomenuti uslovi podrazumevaju sledeće: novi trener bi ga video u ulozi u kojoj nije nosilac igre, nego više igrač koji je ispomoć sa klupe za rezervne igrače, ali bi imao svoj status u timu kao dete kluba i neko ko je ima zaostavštinu, pogotovo u prvom mandatu.

Postoji i deo priče koji se tiče samog kluba, koji radi na smanjivanju budžeta za plate, pa bi i to takođe bio uslov za krilnog napadača, ukoliko se “klikne” sa sportskim delom priče i prihvati zahteve Ilije Stolice.

Marković je već pozvan na razgovor i odluka u vezi sa njegovim daljim statusom će zapravo najviše zavisiti od njega samoga, jer klub i sportski sektor nemaju dilemu da žele da ostane, no, pitanje je da li će se fudbaleru svideti nova uloga i finansijski uslovi.

Što se tiče Aleksandra Miljkovića, tu se već radi o problemu drugačije prirode – zdravstvene.

Nema Stolica ništa protiv da Miljković ostane i produži ugovor, klub se po tom pitanju takođe pozitivno izjasnio još pre mesec i po dana, čak je igraču sve to i nagovešteno, no, do realizacije postoji mala rezerva usled hronične povrede stopala desnog beka.

Radi se o povredi petne kosti, koja je vrlo nepredvidiva i, narodski rečeno – dosadna, može da se izleči medicinskim tretmanima ili, pak, prođe sama od sebe, a može da pravi nevolje i u dužem vremenskom periodu. Otuda će u Humskoj odluku o Miljkoviću prolongirati do lekarskih pregleda, kako bi se utvrdio trenutni stepen povrede igrača i to bi moglo u velikoj meri da iskroji i njegovu dalju sudbinu u timu.

Trener je hteo i Jojića, ali…

Upućeni tvrde da je Stolica negde imao ideju da ostavi i Miloša Jojića u narednom “slaganju” tima, ali se potom podrobno informisao o izuzetno komplikovanom odnosu između veziste i navijača Partizana, koji su ga minulog proleća “uzeli na zub” i u nekoliko navrata prilično uzdrmali.

Kako se ne bi prevashodno pravio problem igraču, ali i celom timu usled negativne atmosfere koja bi verovatno ponovila na prvom sledećem takmičarskom meču, odlučeno je klub ipak povuče prvobitnu ponudu od produžetku ugovora (dve godine, uz smanjene plate 20 odsto) i da dve strane nastave svako svojim putem.

Isto važi i za sve ostale igrače kojima ističe ugovor ovoga leta, saradnja sa njima neće biti nastavljena, izuzev sa Bojanom Ostojićem koji će biti prekomandovan u filijalu Teleoptik, kako bi pomogao mlađim igračima da stasavaju, ali i timu da se u narednoj sezoni domogne Prve lige Srbije, što je strateški cilj Partizana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare