Oglasila se KLS: „Skandalozna odluka Partizana, predstavlja nepoštovanje države i njenih ulaganja u sport“

Košarkašku javnost u Srbiji ovog dana potresla je informacija da se Partizan neće takmičiti u ovogodišnjem izdanju plej-ofa Košarkaške lige Srbije, čime je praktično poslao FMP u finale.

Nakon sastanka oglasila se i sama liga, ocenivši odluku crno-belih skandaloznom i nepoštovanjem države koja, kako stoji u saopštenju, „izdvaja ogromna novčana sredstva za sport“, prenosi Telegraf.

– Košarkaška liga Srbije je veoma neprijatno iznenađena i vrlo razočarana odlukom Partizana da istupi iz takmičenja. Odluka koja je sama po sebi skandalozna je i dodatno nekorektna pošto je zvanično saopštena pred sam početak polufinalne serije plej ofa. Partizan je svojom odlukom naneo veliku štetu srpskoj košarci. 

Smatramo da odluka da se odustane od takmičenja u najvišem državnom rangu predstavlja nepoštovanje države Srbije posebno u trenutku kada država izdvaja ogromna novčana sredstva za sport, a pre svega za košarku i samim tim i za Partizan.

Košarkaška liga Srbije je prinuđena da preduzme sve neophodne mere koje su u skladu sa odredbama akata koji regulišu istupanje iz takmičenja. Košarkaška javnost će o svim budućim koracima KLS biti blagovremeno obaveštena – stoji u saopštenju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare