LUKA ŽIŽIĆ POZAJMIO PARE STAKLORESCU, PA GA PRITISKAO DA VRATI DUG: Otkriveno zbog čijeg novca je ubijen pekar Nikola u Resavskoj

Filip Gavranović osuđen zbog ubistva Nikole Ostojića na 30 godina zatvora. Sud utvrdio da je to uradio zbog duga koji je imao prema Luki Žižiću koji je likvidiran pre mesec i po dana

Staklorezac Filip Gavranović (35) osuđen je juče zbog ubistva pekara Nikole Ostojića (36) u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora, a tokom izricanja presude ispostavilo se da je Gavranović nakon ubistva ukrao 2.000 evra od žrtve da bi vratio dug Luki Žižiću (37), nedavno ubijenom vlasniku kafića „Ritual“ na Novom Beogradu!

Podsetimo, ubistvo pekara dogodilo se u novembru 2017. godine. Sud je utvrdio da je Gavranović kriv što je u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, iz koristoljublja ubio svog prijatelja Ostojića sa najmanje 26 udaraca čekićem, ali i udaraca šiljkom u predelu glave i usne duplje.

– Na izricanju presude rečeno je da je naloženo da se od svedoka u postpuku, sada pokojnog Luke Žižića, oduzme imovinska korist od 2.000 evra. Žižić, koji je ubijen na Novom Beogradu krajem aprila, kako je objašnjeno, pre zločina je Gavranoviću pozajmio novac, preko žene I.S., koja je potom pritiskala stakloresca da pare vrati – prepričava izvor Kurira neverovatno saznanje o povezanosti vlasnika kafića sa zločinom:

– Sud je utvrdio da je Gavranović, nakon što je ubio Ostojića 3. novembra 2017., iz njegove torbice uzeo 1.800 evra i uz još 200 evra iste večeri vratio dug Žižiću – navodi izvor i dodaje da je sud cenio što je Gavranović bio neosuđivan, te je zato osuđen na kaznu od 30 godina robije.

Luka Žižić, podsetimo, ubijen je 28. aprila kada je plaćeni ubica Stefan M. (23) u radnom odelu ušao u njegov lokal na Novom Beogradu, i izrešetao ga pred bratom i prijateljima, a zatim pokušao da pobegne.

Zločin

– Ubica je imao hirušku masku na licu, zatražio je da ode do toaleta, zadržao se nekoliko minuta, a onda ispalio je kišu metaka na Žižića.Kada je pokušao da pobegne Žižićev brat i prijatelji počeli da ga tuku. On se nekako oslobodio i pobegao na električnom trotinetu. Istragom je utvrđeno da je ubica osumnjičen i za ubistvo Nikole Zečevića zvanog Zeka (38), koji je ubijen u februaru 2021. u Kragujevcu – podseća izvor.

Da podsetimo, policiji je najpre prijavljen nestanak Nikole Ostojića, a u potrazi je učestvovao i Gavranović. Međutim, njega je supruga prijavila policiji i navela da se čudno ponaša, a onda je posle tri dana od nestanka telo pekara pronađeno u staklorezačkoj radnji zatrpano kartonima, ramovima i slikama.

– Motiv zločina je koristoljublje. Gavranović je navodno zbog velikih dugova odlučio da ubije prijatelja, za koga je znao da kod sebe ima puno para. Kobnog dana sedeli su zajedno u obližnjoj poslastičarnici, gde su popili nekoliko pića, a onda se posvađali i

Nezadovoljni 

Tužilaštvo najavilo žalbu

Više javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će uložiti žalbu na presudu.

– Više javno tužilaštvo u Beogradu uložiće žalbu na prvostepenu presudu kojom je zbog teškog ubistva iz koristoljublja izvršenog na štetu oštećenog Nikole Ostojića 3. novembra 2017. godine na 30 godina zatvora osuđen okrivljeni Filip Gavranović. Imajući u vidu sve okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, tužilaštvo će žalbom tražiti da se okrivljenom izrekne kazna od 40 godina zatvora – stoji u saopštenju tužilaštva.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare