UDARNA VEST! Stolica je NOVI TRENER Partizana

Nakon 13 dana većanja, pregovaranja, “odmeravanja” raznoraznih rešenja sa domaćeg i inostranog tržišta, fudbaleki klub Partizan je presekao – Ilija Stolica je novi trener crno-belih, prenisu Telegraf.

Konačni dogovor je postignut danas, a ugovor će sa novim šefom stručnog štaba biti potpisan na dve godine, dok bi zvanična promocija trebalo da se održi u četvrtak ili u petak, u zavisnosti od unutrašnjeg dogovora na klupskom nivou.

Ilije Stolice je fudbalsku karijeru započeo u Zemunu, odakle je kao mlad igrač prešao u redove španske Ljeide, tada drugoligaša. Ipak, nije se snašao, ali je u njemu fudbalski potencijal prepoznao tadašnji sportski direktor Partizana – Nenad Bjeković, koji ga je 2000. godine vratio u naš fudbal i Humsku ulicu.

Nakon toga ga otkupljuje Metalrg iz Donjecka, zatim se posle 20 odigranih mečeva vratio na pozajmicu u OFK Beograd, ponovo odigrao sjajno (12 mečeva, osam golova), posle čega je usledila selidba u Belgiju, odnosno Sent Truden. Dve dobre sezone, pa prelazak u Mons, čime je zaokružena priča u Župiter ligi.

U poslednjim stanicama igračke karijere, Stolica se obreo u Ofiju sa Krita, Budućnosti iz Podgorice, te američkim klubovima Nju Inglendu i Njujorku, gde je 2011. godine i okračio kopaćke o klin.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare