UDARNA VEST! PARTIZAN ODUSTAJE OD SRPSKE LIGE?! Čeka se ZVANIČNA odluka

Crno- beli su nezadovoljni činjenicom da će se domaćinstva i parovi polufinala KLS plej-ofa određivati na osnovu plasmana u regularnom toku ABA lige, potpuno drugog takmičenju od ovoga

Atmosfera u redovima crno-belih trenutno je takva da ne žele da nastupe u ovom takmičenju, ali odluka još nije definitivna.

U polufinalima se u KLS sastaju Partizan i FMP odnosno Crvena zvezda i Mega, a prvi meč, u kojem će Partizan biti domaćin zakazan je za petak 10. jun.

U domaćoj ligi se ne poštuju Statut i zakonska akta koja su doneta. Protiv Statuta KLS je da se igraju samo polufinale i finale. Imamo situaciju gde FMP i Crvena zvezda zahtevaju da se promeni format takmičenja. Sa druge strane je i ta odluka da boljeplasirani u regularnom delu ABA lige ima prednost domaćeg terena u tom formatu takmičenja. U ovom trenutku mogu da kažem da mi definitivno nećemo igrati KLS ukoliko budemo došli u situaciju da nas neko primorava da igramo finale gde će prednost domaćeg terena imati neko ko je jedan deo takmičenja ABA lige završio kao bolje plasirani. Možemo da igramo šta god: fajnal for, da imamo žreb… Sve što je fer-plej, možemo da prihvatimo. Ali da neko sebi pravi prednost tako što je privatizovao ligu, Partizan u tome neće učestvovati“, izjavio je u aprilu Ostoaja Mijailović, predsednik Partizana.

Treba reći da je i u sredu održan sastanak predstavnika takmičenja, kao i prestvanika svakog od četiri kluba, ali da Partizan nije imao svoju delegaciju na tom razgovoru.

Kako Kurir prenosi, u klubu se još lome i razmišljaju šta je najbolje, odluka će biti doneta najkasnije sutra ujutru.

Aktuelni prvak Srbije je Crvena zvezda, koja je u finalu plej-ofa 2021. godine sa 2-1 u pobedama savladala Megu

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare