„ONI ŽELE SMRT RUSIJI“ Zlokobna poruka Medvedeva: Mrzim ih. Dok sam živ, učiniću sve da NESTANU

Dmitrij Medvedev, dugogodišnji saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina i aktuelni zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, jutros je na “Telegramu” objavio post.

“Često me pitaju zašto su moje objave u Telegramu tako grube. Odgovor je da ih mrzim. Oni su gadovi i izrodi. Oni žele smrt za nas, Rusiju. I dok sam živ, učiniću sve da nestanu”, naveo je Medvedev, prenosi Blic.

Nije jasno na šta se Medvedev odnosio sa ovim postom. On je unazad često upućivao upozorenja zbog slanja zapadnog oružja Ukrajini.

Prošle nedelje je rekao da se šanse za političko rešavanje konflikta u Ukrajini smanjuju pod uticajem Vašingtona i Brisela i da će Rusija morati da deluje po centrima odlučivanja u slučaju da Kijev upotrebi višecevne bacače raketa koje je dobio od SAD za napade na objekte na ruskoj teritoriji.

Upozorio je da bi Moskva mogla da gađa zapadne gradove ako Ukrajina upotrebi američke raketne sisteme za izvođenje udara na rusku teritoriju. Vašington je prethodno saopštio da šalje visokomobilne artiljerijske raketne sisteme M142 u Ukrajinu, što će više nego udvostručiti domet artiljerije njene vojske.

– Ako se, ne daj Bože, ovo oružje upotrebi protiv ruske teritorije, onda naše oružane snage neće imati drugog izbora osim da napadnu centre odlučivanja – rekao je Medvedev i kritikovao Zapad zbog „nelegitimnih“ sankcija članovima porodica ruskih političara.

On je sredinom maja ocenio da će zbog uvođenja zapadnih sankcija Rusiji doći do novih regionalnih vojnih sukoba tamo gde situacija nije rešena mirnim putem dugi niz godina. Medvedev je ocenio da će teroristi postati sve aktivniji, da će početi nove epidemije uzrokovane odbijanjem međunarodne saradnje u sanitarnoj i epidemiološkoj sferi ili direktnim upotrebom biološkog oružja.

Medvedev je u maju upozorio i da snabdevanje Ukrajine oružjem povećava verovatnoću za sukob između Rusije i NATO, koji može da se pretvori u nuklearni rat.

Takođe je rekao da Rusija neće dozvoliti da izbije treći svetski rat, ali da je u stanju da uputi momentalni i „supersnažni“ odgovor u slučaju da bude napadnuta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare