Lavrov otkazao posetu Beogradu! Rusija krivi Zapad!

Rusko ministarstvo spoljnih poslova okrivilo je Zapad zato što je poseta Sergeja Lavrova Beogradu otkazana.

Rusija je okrivila Zapad za to što je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov morao da otkaže posetu Srbiji, jer su zemlje oko nje zatvorile svoj vazdušni prostor za ruske letelice, prenosi Republika.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je taj potez „još jednim zatvorenim kanalom komunikacije“ u komentarima koje su prenele ruske novinske agencije.

Lavrov je danas i sutra u Beogradu trebalo da razgovara sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali su Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora zatvorile svoj vazdušni prostor za avion koji bi prevozio moskovskog najvišeg diplomatu.

Ruska invazija na Ukrajinu već je izazvala zatvaranje vazdušnog prostora širom EU, prenosi Gardian.

 Naša diplomatija još uvek nije savladala sposobnost teleportacije – rekao je juče visoki izvor u ministarstvu spoljnih poslova ruskoj novinskoj agenciji Interfaks.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučićovih dana je govorio o tome da je poseta Sergeja Lavrova planirana i da su svi sastanci zakazani, ali da nailazi na niz tehničkih poteškoća. Premijerka Ana Brnabić, takođe, rekla je da se situacija zakomplikovala.

Vučić je tim povom za danas zakazao sastanak sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom u 10 časova u zgradi Predsedništva, a obraćanje predsednika očekuje se večeras u Dnevniku RTS-a u 19.30.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare