Preminuo dečak (8) nakon udisanja helijuma iz balona

Roditelji dečaka iz Dablina, koji je umro nakon udisanja helijuma iz rođendanskog balona, upozorili su druge porodice kako bi osigurali da ne dođe do sličnih tragedija.

Luk Ramon Harper (8) iz Dablina doživeo je fatalnu povredu mozga nakon udisanja helijuma iz balona u obliku broja 8, koji je kupio nedelju dana ranije zbog svoje rođendanske zabave.

Dečak je proglašen mrtav u bolnici u Dablinu 2. aprila prošle godine.

Njegova majka Hilari rekla je na sudu da se Luk dan ranije igrao na spratu.

Rekla je da je telo njenog sina bilo mlitavo nakon što je sklonila balon sa njegovog lica i izvela ga napolje na svež vazduh.

Rekla je da ga je pronašla na spratu kako leži sa licem prema zemlji, bez svesti, dok je balon bio oko njegove glave.

Nažalost, dečak je sutradan proglašen mrtvim, prenosi Daily mail.

Prema rečima roditelja, dečaku su uvek kupovali balone sa helijumom za rođendan, ali nikada nije bilo nikakvog incidenta.

Porodica veruje da je Luk verovatno probao ponovo da naduva balon, koji je nedelju dana pre toga leteo u njihovoj dnevnoj sobi. Veruju da se tad onesvestio, što je dovelo do tragičnog ishofa.

Obdukcija je otkrila da je Luk umro od posledica nedostatka kiseonika u mozgu zbog srčanog zastoja koji je bio uzrokovan udisanjem helijuma iz delimično naduvanog balona.

Nakon saslušanja, dečakovi roditelji su rekli da žele da upozore druge porodice da budu svesne potencijalne opasnosti od helijumskih balona i da ih pravilno odlože.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare