OLAF ŠOLC STIŽE U BEOGRAD 10. juna

Nemački kancelar Olaf Šolc sledeće nedelje biće u dvodnevnoj poseti Zapadnom Balkanu, Grčkoj i Bugarskoj, potvrđeno je u Berlinu.

Glavne teme biće, piše „Dojče vele“, EU-perspektiva, doprinos Nemačke prevazilaženju bilateralnih blokada, rat u Ukrajini.

Prve stanice na dvodnevnoj balkanskoj turneji Olafa Šolca biće 10. juna Beograd i Priština. Kako je preneo portparol nemačkog kancelara Volfgang Bihner, na Kosovu je, između ostalog, predviđena i poseta nemačkim trupama Kfora, prenosi Kurir.

Nakon toga, Šolc odlazi u Solun, na poziv grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, gde će se priključiti večeri sa predstavnicima zemalja regionalne inicijative „Proces saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP)“.

Sutradan, 11. juna, nemački kancelar odlazi u Severnu Makedoniju, a zatim i u Bugarsku.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta kancelara, u fokusu putovanja Olafa Šolca biće EU-perspektiva zemalja Zapadnog Balkana, kao i doprinos Nemačke unapređenju regionalne saradnje i prevazilaženju bilateralnih blokada. Osim toga, dodaje se, centralna tema biće dalja zajednička reakcija na ruski agresorski rat protiv Ukrajine.

Kako je navedeno na zvaničnoj internet stranici kabineta nemačkog kancelara, više detalja o programu putovanja biće saopšteno u narednih nekoliko dana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare