ZABRANJENO SLUŽENJE LITURGIJE U CENTRU PRIŠTINE: Policija legitimisala sveštenike, oduzeli im dokumenta

Prištinski paroh Staniša Arsić rekao je da im je kosovska policija jutros zabranila služenje liturgije u hramu Hrista Spasa u Prištini povodom praznika Spasovdana.

– Jutros oko pola 5, sveštenstvo iz crkve Svetog Nikole je krenulo da služi svetu liturgiju povodom Spasovdana u hramu Hrista Spasa u Prištini, međutim, nakon što nas je policajac legitimisao, zabranio nam je da otključamo crkvu, nakon čega je veći broj policajaca, jedan korodon od osam policajaca bio kraj nas, a sa druge strane smo primetili još dva automobila sa policijom, kako bi sprečili da održimo liturgiju – priča otac Staniša za Kosovo onlajn.

Otac Staniša navodi da su sveštenici sa vernicima nakon intervencije policije bili primorani da se vrate u crkvu Svetog Nikole.

– Oduzevši nam dokumenta, morali smo da se vratimo nazad u crkvu Svetog Nikole. Vladiku Teodosija smo već obavestili o slučaju i bili smo primorani da liturgiju za Spasovdan održimo u crkvi Svetog Nikole. Nisu nam dozvolili, Srbima, koji su se okupili sa sveštenicima, da prerežemo slavski kolač, i da se pomolimo Bogu za naš stradalni narod na KiM. I bez obzira što imamo odluku suda, da je hram pod patronatom crkve, da nema nikakve smetnje da tamo služimo, oni nam jednostavno to nisu dali – kazao je paroh, a prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare