Lekcija legende navijačima: Ovo je sramota, sudije su bile u pravu

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović pozvao je na smirivanje tenzija u finalu ABA lige i apelovao na navijače da prestanu sa ispadima.

Partizan je pobedio Crvenu zvezdu (70:67) i smanjio zaostatak na 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa regionalnog takmičenja.Prvo je počeo od same analize utakmice.

– Tim je pokušao da da sve što može i da se bori od prvog do poslednjeg sekunde. Zahvaljujući tom moralu i želji uspeli smo da dobijemo utakmicu, u jako teškim uslovima. Kad to kažem mislim na klizav parket i pravo je čudo da se niko nije povredio. Zagorac se okliznuo, ali se dobro oseća. Sada je 2:1, daćemo sve od sebe da dođeo do pete utakmice. Ovo traži mnogo energije, koncentracije, požrtvovanosti… Nije lako igračima, nadam se da ćemo sakupiti dovoljno energije da odigramo sličnu utakmicu kao u ovom meču.  – počeo je Obradović.

Obradović se dotakao i brojnih ispada i pozvao navijače da smire tenzije.

– Rekao sam vam i prošli put i apelovao, da se smire strasti i da se igra košarka. To sam rekao i navijačima kada sam uzeo mikrofon. Ovo je ozbiljna liga, da bi bila ozbiljna moraju da se poštuju najbitniji akteri utakmice, a to su igrači i svi ostali, zajedno sa klupom. Sudije su bile u pravu, ali imam problem što se to nije dogodilo u prethodnoj utakmici kada su takođe bacani predmeti na parket. Da li je to bio kriterijum samo ove utakmice? Boriću se da se svi osećaju prijatno i sigurno, od navijača, do igrača. Ovo je sport, ovo je košarka. Apelujem na navijače Partizana na svakoj sledećoj utakmici, da ovo nikada više ne rade. Da dozvole protivničkom timu da igra, kao što bih i ja voleo da tako odem u dom drugog tima. Ova slika je otišla u Evropu. Šta će ljudi da misle o nama? Šta će da se priča? Padale su flaše, predmeti i na prošlom meču. Velika je sramota o onome što se događalo pre tri dana i sada – dodao je trener Partizana, prenosi Blic.

Imao je i poruku za novinare.

– Hoćete li vi da pišete o tome da utičete na javno mnjenje? Hoćete li vi da zaboravite? Pretpostavljam da ovde ima vas koji navijate za Crvenu zvezdu, ali ja vas sve molim kao neko ko imate moć, da sve ono što vidite – napišete. Da date primer – ko podgreva strasti, a ko ne. Da li ste čuli od mene da sam nešto loše uradio pred utakmicu, da li sam dao nekada lošu reč. Izgleda da što više pokušavaš da si fer i sportista, prave od tebe ne znam ni ja šta“, zaključio je Obradović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare