Slučaj Amber i Dep: oboje krivi, ali Amber mora da plati 15 miliona! Evo šta su rekli nakon presude

Već šest nedelja trajalo je jedno od najpraćenijih suđenja ikada, između slavnog glumca Džonija Depa i glumice Amber Herd. Sud je na kraju odlučio da su oboje – krivi. 

Glumac je dobio tužbu za klevetu protiv Amber Herd, vrednu 15 miliona dolara. Amber Herd mora da plati 10 miliona dolara Depu za nadoknadu štete i pet miliona dolara kazne, a dobiće 2 miliona dolara na ime kompenzacije štete.

Kako je porota presudila, izjava glumice je bila lažna. U toku sudskog procesa glumački par izneo je brojne detalje iz svog turbulentnog odnosa, prenosi Telegraf.

Džoni je svedočio da je sam bio žrtva nasilja u toku njihovog kratkog braka, a da su optužbe na njegov račun lažne.

Amber je, sa druge strane, tvrdila da je ona u ovom odnosu bila žrtva nasilja, te da je popularni glumac psihički, fizički i seksualno zlostavljao.

Herd i Dep su se upoznali na snimanju filma „The Rum Diary“, a venčali su se 2015. godine. Samo godinu dana kasnije, Herd je u toku 2016. podnela zahtev za razvod braka, naredne godine su se razveli.

Bivša supruga poznatog glumca je u trenutku dok je sud izricao presudu gledala u zemlju, okružena svojim advokatima.

Dep se nije pojavio na čitanju presude jer je u Velikoj Britaniji. Nakon što je saslušala porotu, zagrlila je svoje advokate i brzo napustila sudnicu.

Ubrzo nakon toga medijima je poslala saopštenje u kom je napisala koliko je razočarana ovom odlukom.

“Razočaranje koje danas osećam nemoguće je opisati. Slomljena sam što hrpa dokaza nije bila dovoljna da se suprotstavi nerazmernoj moći i uticaju mog bivšeg muža.

Još sam više razočarana zbog značenja koje ova presuda ima za druge žene. Ovo je nazadovanje. Sat se vraća unatrag, u vreme kada su žene koje su odlučile da progovore bile javno osramoćene i ponižene. Odbačena je ideja da se nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno.

Verujem da su Džonijevi advokati uspeli da nateraju porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i zanemari dokaze koji su bili toliko uverljivi da smo pobedili u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Izgubila sam ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam, čini se, izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka – slobodno i otvoreno da govorim“, napisala je Herd, prenosi Kurir.

Džoni Dep se oglasio putem svog instagrama.


„Pre šest godina, moj život, životi moje dece, životi meni najbližih, a takođe i životi ljudi koji su me mnogo, mnogo godina podržavali i verovali u mene, bili su zauvek promenjeni. Sve se desilo u tren oka. Netačne, veoma ozbiljne optužbe protiv mene pisane su u medijima što je izazvalo beskrajnu lavinu mržnje, iako protiv mene nikada nije podignuta optužnica… Šest godina kasnije, porota mi je vratila život. Ja sam istinski ponosan“, napisao je Dep na Instagramu, prenosi Kurir.

Glumac navodi da je bio svestan s kakvim prepeprekama će se suočavati, ali dodaje da je ozbiljno razmislio pre nego što se upustio u pravnu borbu.

„Od samog početka cilj donošenja ove presude bio je da se otkrije istina, bez ozbira na ishod. Istina je bila nešto što sam dugovao svojoj deci i svima onima koji su ostali nepokolebljivi u podršci koju su mi pružali. Miran sam jer znam da sam to konačno postigao“, dodao je.

Inače, on je uhvačen u jednoj pivnici u Velikoj Britaniji gde se pozdravljao sa svima i to veoma srdačno.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare