PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS POLAŽE ZAKLETVU! Pre zakazane sednice obratio se građanima /FOTO/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiće danas zakletvu u Narodnoj skupštini za drugi predsednički mandat.

– Hvala na ogromnoj podršci i poverenju! – U 11.00 časova, biće održana Jedanaesta posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu, na kojoj će predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položiti zakletvu i stupiti na dužnost u drugom mandatu- objavio je Aleksandar Vučić na instagram profilu buducnostsrbijeav.



Posebna sednica parlamenta zakazana je za 11 sati.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić sazvao je sednicu aktuelnog saziva parlamenta na osnovu člana 114. Ustava Srbije, na kojoj će predsednik položiti zakletvu i obratiti se poslanicima i gostima.

Imajući u vidu da novi saziv parlamenta još nije konstituisan jer izborne radnje nisu završene, polaganje zakletve biće pred aktuelnim sazivom Skupštine, što nije smetnja jer u Zakonu o predsedniku Republike eksplicitno piše da ako Narodna skupština nije u redovnom zasedanju da će se sastati ponovo kako bi predsednik Republike položio zakletvu.

Na sednici će biti predočen izveštaj Republičke izborne komisije o rezultatima glasanja, a polaganje zakletve označiće početak Vučićevog novog petogodišnjeg mandata, prenosi Republika.

Tekst zakletve naveden je u Ustavu, a glasi:

„Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare