ABA LIGA IZDALA SAOPŠTENJE POVODOM EKSPERTIZE SUĐENJA: Evo da li je Partizan OŠTEĆEN protiv Crvene zvezde

Čelnici regionalne ABA lige oglasili su se na zvaničnom sajtu takmičenja kroz saopštenje.

Liga je tako reagovala posle ekspertize nezavisne sudijske komisije o greškama arbitara na drugoj utakmici finalne serije između Crvene zvezde i Partizana.

U saopštenju regionalnog takmičenja navedeno je da je ekspertizom utvrđeno da su sudije zaista donele odluke na štetu Partizana.

– Kako bi se razjasnila situacija sa suđenjem, do koje je došlo u završnim trenucima četvrte četvrtine druge utakmice finalne serije između Crvene zvezde i Partizana, ABA liga obaveštava javnost da je odluka sudija na deset sekundi pre kraja susreta, pri izvođenju drugog slobodnog bacanja igrača Matijasa Lesora bila pogrešna – stoji u saopštenju ABA lige, prenosi Kurir.

Čelnici ABA lige napominju da je analizu suđenja izvršila ekspertska sudijska komisija.

– Prema proceni suđenja od strane Sudijske komisije ABA lige, sastavljene od tri člana, utakmica je okarakterisana kao teška za suđenje sa dosta teških situacija za suđenje, posebno kada su u pitanju kontakti između igrača. Tokom utakmice bilo je pogrešnih sudijskih odluka, što se pominje i u analizi, dodajući da je to stvar koja se dešava na svim utakmicama, ali ne bi trebalo da se dešava tako često. Nakon ekspertize Sudijske komisije ABA lige, konstatovano je da na 10 sekundi do kraja igre, pri izvođenju drugog slobodnog bacanja igrača Matijasa Lesora, nije bilo prekršaja prilikom izvođenja slobodnog bacanja. Lopta je dodirnula ivicu pre nego što je strelac dodirnuo liniju slobodnih bacanja ili ograničenu oblast. Dakle, odluka sudije je pogrešna – piše u saopštenju regionalnog takmičenja.

UDARMA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare