PREDSEDNIK SRBIJE TELEFONOM S PUTINOM, PAO DOGOVOR! Nesmetane isporuke gasa, cena za nas i do 12 puta manja nego u Evropi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posle obilaska skladišta Robnih rezervi govorio i o detaljima jutrošnjeg telefonskog razgovora s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kojim je dominirala tema – dogovor o energentima – gasu i nafti. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski lider Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom o situaciji u Ukrajini i razvoju događaja oko Kosova, saopštio je Kremlj.

„Održan je telefonski razgovor predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem… Dogovoreno je, između ostalog, da Rusija nastavi nesmetane isporuke prirodnog gasa Srbiji“, navodi se u saopštenju.

– Imali smo vrlo dobar razgovor jutros Putin i ja. Govorili smo o više tema. Najvažnija naši bilateralni odnosi, više stvari smo se dotakli. Za nas najvažnije istek gasnog sporazuma. Glavne elemente smo dogovorili koji su povoljni po republiku Srbiju. Ono što smo dogovorili je da ćemo potpisati ugovor na 3 godine, ne na mesec dana, što mislim da nam izuzetno odgovara, a drugo platforma i formula će ostati ista, istakao je Vučić.

– U svakom slučaju, ako smem to da kažem, mi ćemo imati po pitanju snabdevanja gasa sigurnu zimu. A u zavisnosti od dodatnih razgovora sa Gaspromom moći ćemo da vam kažemo tačnu cenu. Ako sada izračunao to je sada 3 puta manje, a zimi će biti 10 puta manje nego što će plaćati Evropa, rekao je Vučić.

Aktuelni sporazum o isporukama gasa ističe 31. maja, a Vučić je već najavio da će tokom razgovora pokrenuti tri ključnja pitanja: količinu isporuka gasa, cena i sigurnost snabdevanja naše zemlje ovim energentom.

Njih dvojica su razgovarali u 11 časova..

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare