NAJNOVIJE INFORMACIJE: Poznato koje su nacionalnosti putnici i pilot; povučeno saopštenje da se avion srušio

Avion koji je poleteo iz Splita i nestao sa radara vodi se kao nestao, saopštila je Hrvatska gorska služba spasavanja HGSS.

Prema podacima policije, pilot aviona bio je Švajcarac, a putnici su bili dvoje državljana Nemačke i jedna osoba s hrvatskim državljanstvom. Tu je informaciju policija dobila u najavi leta od oblasne kontrole leta Split, rekao je za Novu TV načelnik PU karlovačke Darko Bratić.

U potrazi na terenu učestvuje oko 100 ljudi.

– U Broćancu je organizovan centar u kome se nalaze pripadnici HGSS-a, policija, ali i službenici antiterorističke jedinice Lučko. Koordiniraju potragu za koju kažu da je posebno teška i zahtevna s obzirom na to da je teren koji se pretražuje širok. Vremenski uslovi su teški. Glavni im je zadatak da suze teren kako bi im potraga u tom delu bila nešto lakša – izvestila je reporterka Dnevnika Nove TV Karla Trstenjak, prenosi Kurir.

Hrvatski mediji prenose da je pre samog nestanka avion je poslao poziv upomoć.

– Pilot je u zadnjim trenucima kontakta tražio pomoć putem radijske veze. Vikao je „mejdej, mejdej“ što je međunarodna reč za traženje pomoći. Veza se naglo prekinula jer je aviona rapidno padao, prenosi 24sata.hr.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare