MISTERIOZNA ŽENA šalje poruke VELJI NEVOLJI! Posvetila mu ovaj HIT!

Na jednom prestoničkom radiju koji u programu ima emisiju sa čestitkama i pozdravima pre izvesnog vremena pročitana je poruka za „drugove Mišu, Budu, Fanđu, Filu, Veljka i Lakija“, potpisana šifrom „Prijateljica“, a izvor Kurira otkriva da je upravo ova poruka bila namenjena pripadnicima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se više od godinu dana nalaze u zatvoru.

Misteriozna poruka poslata je uz pesmu Vanese Šokčić „Četiri strane sveta“, koja je, iako veliki hit ranih dvehiljaditih, ponovo oživela u seriji „Južni vetar“, u kojoj se pevačica čak i pojavila i filmskim kriminalcima otpevala ovu numeru.

– Poruka koja je stigla na ovaj radio, preko koga inače svakog dana u večernjim satima građani šalju poruke svojim rođacima i prijateljima koji se nalaze iza rešetaka, bila je potpisana šifrom „Prijateljica“, a nabrojani nadimci nesumnjivo pripadaju pripadnicima klana. Poznavaoci prilika u poruci su prepoznali braću Marka i Miloša Budimira, Veljka Belivuka, Filipa Ivanovskog Filu – otkriva izvor Kurira:

 Interesantan je i izbor pesme, jer se u refrenu navodi: „Život moj si obojio, totalno je crn, a od ruže na grudima ostao je trn“.

Kako naš sagovornik objašnjava, ovo nije prvi put da preko istog radija stižu poruke za uhapšene pripadnike klana Belivuk-Miljković.

– Redovni slušaoci mogu da primete da se skoro svakog dana šalju pozdravi uz raznorazne pesme. Porodice im uglavnom pružaju podršku, dok takozvani vojnici klana biraju grublje pesme, gde u stihovima poručuju uhapšenim vođama da ih nikada neće napustiti i izdati, te da su oni njihova „braća, lavovi i kumovi“ – objašnjava izvor:

Kanal komunikacije

– Bilo je slučajeva da su im na ovaj način čestitani rođendani, ali i slate druge vrste šifrovanih poruka. Naravno, radio-stanica u okviru svoje emisije emituje sve poruke koje nisu uvredljive, pa i ne mogu precizno znati kome se upućuju pozdravi.

Sagovornik otkriva da je ova vrsta komunikacije sa pritvorenicima i zatvorenicima trajala i pre hapšenja klana.

– Pre nego što je grupa razbijena i uhapšena, koristili su radio-stanice za slanje pretećih poruka. Interesantno je da se na ovom radiju, u danima nakon hapšenja, vrtela pesma „Nevolja nevolju privlači“, uz koju je išao pozdrav „od Cigana iz cele Srbije za Grobare“, aludirajući da se navijači Partizana nalaze iza rešetaka. U pesmi je iskorišćen i Belivukov nadimak – Nevolja.

Podsetimo, klan Belivuk-Miljković iza rešetaka se nalazi od februara 2021, a sumnjiče se za sedam ubistava. Suđenje optuženima trebalo bi da počne u junu.

Proslavljali i rođendane

Izvor objašnjava da su vojnici klana, osim čestitki preko radija, neretko podršku pružali i preko Instagrama. Tako su, otkako se Miljković, Belivuk i njihova ekipa nalaze iza rešetaka, više puta „obeležili“ njihove rođendane.

– Marku Miljkoviću su samo mesec dana nakon hapšenja organizovali bakljadu, i to ispred prekrečenog grafita koji je bio posvećen bratu Zdravka Radojevića, inače njihove žrtve – priča izvor i dodaje da se slična situacija ponovila i kada je u pitanju bio rođendan Marka Budimira:

– Okupili su se i na njegov rođendan i skandirali: „Na tvoj rođendan leva strana plače, nema vođe da grmimo još jače! Ideja živi, priča nije stala, zauvek ćeš biti ponos moga kraja. U kraju tišina, u parku se ne bleji, čekamo tvoj znak, ipak najviše vrediš“.

Vojnike pozdravljaju „sestre“

Kako objašnjava dobro obavešteni izvor, osim Belivuku i njegovoj ekipi, poruke preko radija upućuju se i mladićima koji su uhapšeni ove godine, a koji su navodno prodavali drogu za Belivukov klan i radili kao obezbeđenje.

– Među željama i čestitkama povremeno se mogu čuti i poruke za njih koje stižu od njihovih „sestara sa Karaburme i Petlovog brda “ – objašnjava sagovornik i dodaje da neki od uhapšenih momaka upravo potiču iz ovih beogradskih naselja.

Poruke šalju bivše ljubavi i klinci kojima su idoli

Kriminolog Dobrivoje Radovanović smatra da nije neuobičajeno da se ljudima koji su iza rešetaka šalju poruke iz spoljnog sveta, a naročito kad su to lideri kriminalnih grupa.

– Njima se poruke šalju preko osoba koje ih posećuju, oglasima u sredstvima informisanja, preko radija, na stotine načina… Uglavnom preko posetilaca ljudi koji su na slobodi i dobiju odgovor. Iza poruka koje se emituju na radiju neretko stoje bivše ljubavi, obožavaoci – klinci kojima su uhapšeni idoli i koji žele da se pozicioniraju u svetu kriminala. To su mladi koji veruju da će dostići neki ugled ako budu laskali vođama grupa koji su u zatvoru, oni im se udvaraju, laskaju, podržavaju ih u borbi protiv pravosudnog sistema – objašnjava kriminolog, piše Republika.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare