BELIVUKOVA EKIPA KORISTILA ORUŽJE DŽEJMSA BONDA: Evo šta im je policija zaplenila u štek-stanu! NEVIĐENO DOSAD


Policija je prilikom pretresa jednog od štek stanova opasnog klana pronašla i dva pištolja-olovke malog kalibra, ali i policijske motorole, preko kojih su ugovarali otmicu i ubistvo Nikole Mitića.

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tokom otmice i ubistva Nikole Mitića koristila je policijske motorole! Kako Kurir saznaje, istražitelji su došli do podataka da su se dogovarali o tome da se „prebace na motorole, pošto im telefoni nisu dovoljno sigurni“.

U presretnutim telefonskim razgovorima, kako izvor Kurira otkriva, Belivuk je ostalim pripadnicima grupe koji su bili uključeni u „kontrapratnju“ dao nalog da za taj zadatak uzmu motorole, a da im optuženi Srđan Lalić pokaže kako one funkcionišu.

– Malo su nam bagovali telefoni, nisu baš brzo stizale poruke, pao je dogovor pa smo uzeli četiri motorole i podelili smo se u grupe Alfa, Beta, Gama i Delta. Tri su bile kod nas, u tri grupe kako smo se podelili, a četvrta je bila kod Veljka i Marka, koji su išli svojim kolima – ispričao je svedok-saradnik Bojan Hrvatin. On je naveo da su toga dana, 10. avgusta 2020, Nikolu Mitića oteli u blizini Američke ambasade na Dedinju, upravo preko motorola pratili njegovo kretanje i da su ga oteli, a potom i ubili, kada su shvatili da on prati Belivuka i Miljkovića.

Podsetimo, policija je prilikom pretresa kuće u Ritopeku pronašla je policijsku „stop“ tablicu, kao i elektrošoker, veliku količinu oružja, municije, a u jednom štek stanu i dva pištolja-olovke.

Pravi metak

– Pored velikog broja pištolja, automatskog oružja, čak i sa optičkim nišanom, istražitelji su ostali iznenađeni kada su, prilikom pretresa jednog stana, pronašli dva pištolja-olovke, u srebrnoj i crnoj boji, jer se ovo oružje retko pronalazi. Reč je o vatrenom oružju koje se često pojavljuje o špijunskim filmovima, čak i onima o čuvenom tajnom agentu 007 Džejmsu Bondu. To je zapravo improvizovani pištolj, iz kog može da se puca, izgleda kao olovka, ali se u njemu nalazi pravi metak – objašnjava izvor Kurira.

On objašnjava da je reč o veoma opasnom oružju, pre svega jer nije lako uočljivo.

– Pištolj-olovka ima malokalibarski metak i uglavnom ne može da se koristi za pucanj na veću udaljenost, pa sve ukazuje da je reč o oružju koje neko namerava da upotrebi iz neposredne blizine – dodaje sagovornik Kurira.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare