VELJKO BELIVUK KAO KANIBAL! ŽIVE ĆU DA IH GRIZEM I ŽVAĆEM MESO: Najnovija šok otkrića o smrti Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca

Veljko Belivuk, koji je optužen da je organizovao kriminalnu grupu koja je ubila najmanje sedmoro ljudi, toliko je želeo da vidi mrtve Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca da je svojim saradnicima preko tajne aplikacije Skaj poslao poruku „da će žive da ih žvaće“.

Kako Kurir prenosi, u presretnutoj komunikaciji istažitelji su otkrili da su Belivuk, zvani Velja Nevolja, i njegov najbliži saradnik Marko Miljković pripremali likvidaciju Vukićevića, čiji je nadimak na Skaju bio Sven, i Šarca, koji je bio Dilindžer, jer su sumnjali da im rade o glavi, da ih prate i pripremaju njihovo ubistvo za škaljarski klan. Belivukova grupa, podsetimo, bila je bliska kavačkom klanu.

Poruke sa Skaja 

Crkni, smrade ciganski, sve ćemo vas pobiti

Belivuk i Miljković su od pripadnika grupe koji su u Beogradu mučili i ubili Vukićevića tražili da ih izveštavaju o dešavanjima. Kako piše u optužnici, Miloš Budimir je preko Skaja javio: „Braćo, sve je u redu, vezan je. Imao prangiju, džukela. Izvadio iz ranca prangiju i ja ga vatam i nabadam i prst sam polomio“, a potom na njihovu grupu za ćaskanje šalje sliku vezanog Vukićevića. Miljković tada odgovara: „Bravo, braćo. Krivo nam je što nismo mogli dve akcije u isto vreme.“ Potom Belivuk šalje glasovnu poruku: „E, ovde Vepar, druže, gde si, Laki. Znaš da će da te biju toliko, znači da moliš da te ubiju, a imaš sreće što mi ovde deremo ove glupe Crnogorce, pa ne možemo mi, jer smo se već spremili da drk*** k**** od Pljevalja do Beograda. Crkni, smrade ciganski, sve ćemo da vas pobijemo, sve, sve, znači tatu i brata ti šaljemo ekspresno.“

Presretnuti razgovori

U komunikaciji koja je presretnuta 8. avgusta 2020. pripadnici grupe se organizuju da naprave „kontrapratnju“ da bi utvrdili ko prati i s prozora jedne zgrade u blizini stadiona Partizan, na kom su imali svoje prostorije, motri na njih.

Belivuk: Oni sem špijuniranja nisu nikada ništa uradili, pi*ketine male. Miljković: Pa to i sada i dalje rade, klošari.

Miloš Budimir: Samo da vas zamolim da ako uhvatimo nekoga od ove dvojice, da im objasnimo do kraja šta je muka.

Miljković: Naravno, do poslednje kapi ćemo da ih cedimo. Miloš Budimir: Kupićemo i brener i nova klešta i sve što treba! Pa ako treba i pet dana da budemo tamo.

Belivuk: Dajem reč da će proći torturu kao niko do sada. Ovaj kad je rekao šta nas je zanimalo, izgubio sam volju za mučenjem. Svena i Dilindžera ću sa užitkom, štaviše, ima žive da ih grizem i žvaćem meso! Miljković: Sven nam je najbitniji, brate.

Svedok-saradnik 

Lazar mučen pa zadavljen

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin u svom iskazu je navodno naveo da je Miljković stalno govorio Belivuku da im Vukićević radi o glavi. Kada su ga namamili u „klanicu“, kako su zvali kuću u Ritopeku, Miljković je navodno od saradnika koji su ga čekali u kući tražio da budu posebno surovi prema njemu i da on „pati najviše“. Prema navodima optužnice, Srđan Lalić je užarenom peglom prelazio preko Vukićevićevog tela, a ostali su ga tukli, kleštima mu čupali nokte, a zatim su mu stavili gumeno crevo u usta, pustili vodu i udavili ga. Njegovo telo su potom isekli na komade, samleli i bacili u Dunav.

Podsetimo, Lazar Vukićević namamljen je u kuću u Ritopeku i ubijen 14. oktobra 2020. Kako se navodi u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, Belivuk i Miljković u tom zločinu nisu direktno učestvovali. Istražitelji su otkrili da su oni u to vreme u Crnoj Gori oteli Mila Radulovića Kapetana i da je Miljković Lazaru Vukićeviću s njegovog Skaj telefona slao poruke i namamio ga da dođe u Ritopek. Napisao mu je da dođe u Ritopek „da deru Vepra“, aludirajući na Belivuka. Međutim, kada je stigao u kuću strave, dočekali su ga pripadnici klana, mučili ga, a potom ubili.

Smrt u „Ušću“

– Istog dana pokušali su da namame i Šarca, međutim, on je posumnjao da je u pitanju zamka i nije otišao u Ritopek. Ubijen je tri dana kasnije u tržnom centru „Ušće“ – podseća izvor.

Na dan kada je u Srbiji ubijen Lazar Vukićević, kako se sumnja, Belivuk i Miljković su s Nebojšom Jankovićem u kući u naselju Spuž kod Podgorice ubili Damira Hodžića i Adisa Spahića, a potom i Mila Radulovića, za kog su sumnjali da kontroliše i finansira Vukićevića i Šarca.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare