PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE KLANU VELJE NEVOLJE Pripadnici kriminalne grupe iz pritvora dovezeni u Specijalu, prvi reč tražio Marko Miljković i napravio pometnju

Pripadnici klana Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, dovezeni su oko 14 sati pod rotacijama iz pritvora u Specijalni sud, međutim suđenje ovoj kriminalnoj grupi je odloženo jer je optuženi Marko Miljković tražio reč i rekao da otkazuje punomoćje braniocu.

– Bilo je procesnih pretpostavki za održavanje suđenja, međutim optuženi Miljković je tražio reč i rekao da otkazuje punomoćje advokatu, te je suđenje odloženo – kaže advokatica Vesna Golubović za „Blic“.

Sledeće suđenje klanu Velje Nevolje zakazano je za 13. i 14. jun.

Pripadnici klana, podsetimo, dovezeni su oko 14 sati u sud gde je danas trebalo da bude nastavljeno suđenje optuženima najteža krivična dela, među kojima su svirepa ubistva. U Specijalni sud ušlo je pet marica pod rotacijom.

U Specijalni sud oko 14.30 stigli su i advokati optuženih, ali i okrivljeni koji se brane sa slobode.

Podsetimo, odbrana ozloglašenog klana Velje Nevolje još pre nekoliko dana predala je molbu za odlaganje današnjeg suđenja.

Okrivljeni su u molbi koja je dostavljena sudu tražili da im se da još malo vremena u pripremanju odbrane, s obzirom na to da je branilac koji im je spremao odbranu Dejan Lazarević, uhapšen zbog sumnje da je pomagao klanu Darka Šarića. Lazarević je zastupao većinu okrivljenih, te su nakon njegovog hapšenja oni morali da unajme nove branioce i da zajedno sa njima, iznova dogovaraju šta će i na koji način reći pred sudom.

Prethodna dva ročišta su odložena – jednom zbog čekanja odluke o izuzeću sudija i tužilaca, a drugi put zbog hapšenja advokata odbrane Dejana Lazarevića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare