DŽONI S VRAČARA PLANIRAO UBISTVO VESELINA MILIĆA: Hoćemo da ga oderemo! Zvicer odobrio likvidaciju načelnika beogradske policije

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegovi najbliži saradnici Nikola Vušović, zvani Ludi Džoni sa Vračara, i D. J. planirali su ubistvo Veselina Milića, načelnika beogradske policije i savetnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navodi dnevni list Alo.

Izvor ovog lista navodi da se za planiranje atentata na Milića saznalo kada su gotovo sve evropske i svetske bezbednosne agencije i službe presrele poruke koje su „kavčani“ razmenjivali na kriptovanoj aplikaciji „Skaj“.

– Razmenili su na hiljade šifrovanih poruka tokom organizacije zločina. U tim prepiskama se vidi da su glavnu ulogu igrali Vušović i izvesni D. J., dok im je Zvicer dao „zeleno svetlo“ i navodno im rekao da slobodno mogu da sprovedu plan u delo – navodi izvor ovog lista i dodaje:

„Vušović i D. J. su se dogovarali da najpre lociraju Milića, a potom da prate njegovo kretanje gradom kako bi stvorili idealnu priliku da ga ubiju. U jednoj presretnutoj poruci pisalo je: ‘Hoćemo da ga oderemo'“.

Kriju se u Dominikani?

Podsetimo, Nikola Vušović zvani Ludi Džoni je u martu prošle godine uhapšen u Dominikanskoj Republici, ali je ubrzo pod misterioznim okolnostima pušten na slobodu. On je priveden na osnovu poternice koju je za njim raspisao Viši sud u Beogradu. Prema objavljenim informacijama, tamo se skrivao od istražnih organa, ali je ujedno i vodio glavu reč pri švercu droge iz Južne Amerike u Evropu za kavački klan. Prema nekim informacijama, u toj državi krio se i Zvicer.

Budući da su Vušović i Zvicer u bekstvu i da se nalaze na spisku najtraženijih svetskih kriminalaca, u akciji sprečavanja atentata na načelnika beogradskog MUP-a učestvovali su Evropol, Interpol, Evrodžast i američki FBI i DEA, navodi Alo.

Kako navodi ovaj list, sumnja se da je motiv planiranja likvidacije načelnika beogradske policije razbijanje kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, a koji je, kako se veruje, radio za Zvicera i usko sarađivao sa Džonijem sa Vračara.

Podsetimo, Veselin Milić postavljen je za načelnika Policijske uprave za grad Beograd pre dve godine, a istu funkciju je obavljao i u periodu od 2013. do 2018. Na poziciju načelnika došao je s mesta pomoćnika direktora policije za unapređenje, organizaciju i funkcionisanje Direktora policije i savetnika predsednika Srbije za borbu protiv korupcije i kriminala, koju je obavljao od 2018. Milić je rođen 1979. u Priboju, a nakon završene srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Policijske akademije u Beogradu, karijeru kao policajac započeo je 1998. u Užicu.

– Milić je svojim angažmanom dobrim delom doprineo hapšenju članova Belivukove grupe, koja je radila za Zvicera i kavački klan. Odmah pošto su im stavljene lisice, Zvicer je pobegao iz Crne Gore i policija mu je za petama. On je izgubio svu podršku u Beogradu i to bi mogao da bude dovoljan motiv da se meta stavi na čelo načelniku beogradske policije, koji je doprineo gašenju jednog od najmonstruoznijih klanove koje je Srbija ikada videla – objašnjava izvor lista.

Ovaj list navodi da ovo nije prvi put da kriminalci planiraju likvidaciju Milića. Policija je 24. aprila 2017. uhapsila petoricu državljana Crne Gore zbog sumnje da su pripremali zločin. Lisice su, između ostalih, stavljene Nemanji Zurovcu (20) i Strahinji Kneževiću (29), za koje se sumnja da je trebalo da budu izvršioci likvidacije. Na dan kad su uhapšeni vraćali su se sa takozvanog ispucavanja – vežbanja gađanja uoči atentata.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare