SPEKTAKL U ARENI! Olimpijakos PAO posle DRAME, Micić trojkom UZ ZVUK SIRENE lansirao Efes u finale!

Košarkaši Efesa plasirali su se u finale Evrolige trijumfom nad Olimpijakosom u „Štark areni“ rezultatom 77:74.

Duel je odlučen u poslednja dva minuta u koja su Turci ušli sa „plus tri“ (73:70). Potom je Slukas bespotrebno faulirao Larkina, poklonivši mu dva penala, a lucidni plej je bio polovičan za 74:70. Uzvratio je grčki plejmejker preciznim izvođenjem slobodnih bacanja čime je Oli prišao na jedan posed (74:72). 

Četa Ergina Atamana je propustila da realizuje napad preko Moermana, što je iskoristio Martin, koji je svom timu doneo egal – 74:74. Efes je imao 20 sekundi da organizuje poslednji napad, a usledio je sjajan šut Micića za tri poena uz zvuk sirene za ogromno slavlje!

Prvo poluvreme proteklo je u izjednačenoj igri. Početni kvartal Olimpijakos je rešio u svoju korist rezultatom 21:18, ali je Efes uzvartio, pa je na veliki odmor otišao sa minimalnim zaostatkom – 43:42.

Turci su, na krilima sjajnog Šejna Larkina, preokrenuli pred odlučujuću deonicu u koju su ušli sa tri poena viška (66:63), a pitanje finaliste rešeno je u neizvesnoj završnici, prenosi Republika.

Na tribinama naše najveće dvorane viđena je spektakularna atmosfera u režiji Grka i Delija, a oni su bukvalno nosili crveno-bele tokom cele utakmice.

Drugo polufinale elitnog takmičenja zakazano je za 21 sat, a sastaju se Barselona i Real Madrid.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare