Oglasio se MUP o slučaju Matej Periš: Ovo je uzrok smrti mladića iz Splita

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično saopštava da je DNK analizom tela koje je juče oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (26) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine, prenosi Telegraf.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

Telo je našao kapetan broda, Milovan Zelenović, u sredu ujutro u 9:10.

DNK je rađen po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Matejev otac: Verujem da ćemo se sresti u budućnosti

– Nažalost, izgleda da je došao kraj istrage, bez obzira koliko teško bilo… Verujem da ovo nije kraj i da ćemo se on i ja sresti u budućnosti… Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd – rekao je Nenad Periš, otac Mateja Periša.

Podsećamo, Matej Periš nestao je u noći između između 30. i 31. decembra, kada je ostavio svoje drugove u beogradskom klubu „Gotik“. Od tada je njegov nestanak velika misterija za sve.

Odmah su objavljeni snimci sa nekoliko kamera na kojima se vidi kako Periš trči, zaustavlja taksi, ponovo trči, a potom navodno silazi u reku.

MUP je objavio i rekonstrukciju njegovog kretanja nakon što je izašao iz kluba.

Ono što je izvesno jeste da je Matej izašao iz kluba i počeo da trči uzvodno uz Savu, prema Promenadi. On je bio samo u crnoj majici kratkih rukava i nije se zaustavljao. Postojala je bojazan da ga je neko jurio, međutim, na jednom od snimaka koji se pojavio jasno se vidi da Matej brzo trči ulicom punom ljudi, ali niko mu nije za petama i sve je mirno.

U jednom trenutku Matej se mimoišao s vozilom koje kao da nije ni primetio, a prošao je i između autobusa i ograde, ne obazirući se na opasnost od saobraćaja.

Otac Mateja Periša proveo je u Beogradu dva meseca, nadajući se sve vreme da će njegov sin biti pronađen.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare